Γιώργος Κωνσταντίνου: Δουλεύει στα 86 του για να επιβιώσει! Πώς έφτασε να χρωστάει πολλά λεφτά

26 Δεκεμβρίου 2020 21:30

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αποκόμισε σημαντικά οικονομικά οφέλη για δεκαετίες, τώρα στα 86 του χρόνια, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και πασχίζει προκειμένου να μην αφήνει εκκρεμότητες. Εντούτοις, η Εφορία, ο ΕΝΦΙΑ και τα χρέη αποτελούν εφιάλτη για εκείνον, που αναζητά στηρίγματα και λύσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη φέτος με την πανδημία που έχει προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στους καλλιτέχνες.

Στο σανίδι

Παρότι βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, ο Κωνσταντίνου είναι υποχρεωμένος να εργάζεται. Πέρυσι, συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Το δικό μας σινεμά» και φέτος στη «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια». Βέβαια, ο σπουδαίος πρωταγωνιστής αγαπάει πολύ το θέατρο, σίγουρα όμως θα προτιμούσε να μην ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να δουλεύει ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του, πάντως, υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν δεν είχε ανάγκη, δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το σανίδι. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ διαφορετικό να εργάζεται έχοντας το άγχος της επιβίωσης από το να συμμετέχει σε θεατρικά έργα μόνο και μόνο επειδή αγαπάει αυτό που κάνει.

Ο Κωνσταντίνου δεν έχει κρύψει ότι στη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε, πέρα από δόξα, και πολλά χρήματα. Εντούτοις, ένα πάθος λίγο έλειψε να τον καταστρέψει. Ο λόγος για τον τζόγο. Εθίστηκε και κινδύνευσε να χάσει την περιουσία του.

 

«Καταστροφικό πάθος ο τζόγος»

Μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Showtime», η οποία εκδόθηκε το 2017, εξομολογήθηκε τη μάχη του με τον τζόγο και τα εφιαλτικά βράδια που πέρασε εξαιτίας του εθισμού του.

«Μου άρεσαν τα τυχερά παιχνίδια. Και, τελικά, μου έγινε ένα καταστροφικό πάθος που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Δεν ήμουνα από τους τυχερούς παίκτες. Και ποιος είναι άλλωστε; Δεν πιστεύω ότι μένει κανείς τυχερός για πολύ. Εξ ου και το ρητό ‘Πας παίζων, χάνει’. Ωστόσο, εγώ παραήμουν άτυχος. Στα παιχνίδια της πόκας, από τα επτά άτομα που παίζαμε, συνήθως εκείνος που έφευγε σχεδόν πάντα πρώτος από το τραπέζι ήμουν εγώ», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε τη διήγησή του: «Αργότερα, όταν το καζίνο μπήκε στη ζωή μου, άρχισαν να συμβαίνουν κάποια γεγονότα που με έκαναν να ψάξω, να μελετήσω την απαρχή της εξάρτησης και την παράλληλη πορεία της ζωής μου με τον τζόγο».

Η παράσταση που τον κατέστρεψε

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε: «Είχα κάνει μια θεατρική παράσταση που με κατέστρεψε. Αναγκάστηκα να χρεωθώ σε τοκογλύφους. Προσπάθησα να ρεφάρω με δύο επόμενες δουλειές αλλά και αυτές ήταν καταστροφικές. Φαινόμουν τελειωμένος. Όμως, ήμουνα και πολύ νέος ακόμα για να πέσει ο τίτλος ‘Τέλος’. Έπειτα, δεν θα είχε γούστο γι’ αυτόν που σκάρωνε το παιχνίδι να το τελειώσει στα γρήγορα. Είχα πολλά χρόνια μπροστά μου για να βασανιστώ, έτσι που να το κάνει απόλυτη ευχαρίστηση. Για ποιον μιλάω; Πιστεύω στην ύπαρξη του καλού και του κακού πνεύματος. Αλίμονο. Πιστεύω στον Θεό, με λίγα λόγια. Και πιστεύω ότι ο τζόγος, μαζί με το μίσος του πολέμου, είναι τα αγαπημένα, τα απόλυτα παιχνίδια του κακού».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δεν γίνεται», είχε πει για εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο: «Ήμουν άσχετος για παραγωγός. Τελείως άσχετος. Δεν το ξέρω το ‘άθλημα’ αυτό. Μια φορά έπεσα πάρα πολύ έξω και ήταν καταστροφή. Είδα και έπαθα. Πέρασαν δυο χρόνια για να μπορέσω να συνέλθω. Δεν ήξερα τι μου γινόταν. Έκλεισα θίασο με 50 άτομα. Πού να βγει αυτό το πράγμα; Και απέτυχε κιόλας. Τραβήχτηκα δυο χρόνια με τοκογλύφους. Είχα μπει πολύ μέσα με τους τοκογλύφους από την παράσταση. Συμπτωματικά έπαιζα τζόγο τότε και τους ξόφλησα από το παίξιμο. Εκείνο που θα έπρεπε να με αποκαταστρέψει, εκείνη τη στιγμή με έσωσε. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε», είπε ο ηθοποιός.

Πάντως, στη συνέχεια βρήκε το σθένος να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο πάθος του.

 «Δεν βρέθηκα σε σκάνδαλα, δεν προκάλεσα ποτέ»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει πίσω του λαμπρή διαδρομή εξήντα ετών στον καλλιτεχνικό χώρο, για την οποία δηλώνει υπερήφανος.

«Από τη στιγμή που βγήκα στο σανίδι ο κόσμος με εκτίμησε. Πέτυχα δύο πράγματα σε αυτή τη ζωή. Να με εκτιμήσουν ως ηθοποιό και να πουν κατά κάποιον τρόπο ότι είμαι αναμφισβήτητος. Αυτό το κέρδισα και από τους συναδέλφους, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο, καθώς υπάρχει πολύς ανταγωνισμός», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «People».

Και πρόσθεσε: «Επίσης, πέτυχα να πουν πως φαίνομαι καλός άνθρωπος. Δεν τάραξα τα νερά, δεν βρέθηκα ποτέ σε σκάνδαλα. Έτσι ένιωθα. Γύριζα την πλάτη στις κακοτοπιές και πήγαινα σπίτι μου. Είτε είχα μεγάλες επιτυχίες είτε είχα πολλά λεφτά, δεν προκάλεσα ποτέ. Ξεχώρισα από τη μάζα. Αυτή η διαφορετικότητά μου είναι και η μόνη μου υποθήκη».

 

Πηγή: εφημερίδα Spirto