Τζόνι Ντεπ: το Netflix έχει αποσύρει τις ταινίες του στο εξωτερικό και μαζεύει σωρεία παραπόνων

29 Δεκεμβρίου 2020 19:15

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού, επειδή το Netflix αφαίρεσε από το αμερικανικό περιεχόμενο, όλες τις ταινίες του Τζόνι Ντεπ.

Οι θαυμαστές του ηθοποιού αλλά και πολλοί συνδρομητές αντέδρασαν αρνητικά, καθώς θεωρούν ότι το δίκτυο προχώρησε σε αυτή τη κίνηση εξαιτίας της απόφασης του δικαστηρίου ότι τελικά ο Ντεπ χτυπούσε την πρώην σύζυγό του, κάτι το οποίο δεν πιστεύουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο χολιγουντιανός σταρ είχε κινηθεί νομικά εναντίον της βρετανικής εφημερίδας Sun, επειδή δημοσίευε άρθρα που τον αποκαλούσαν «wife beater» (αυτός που δέρνει τη γυναίκα του). Ο Ντεπ κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι ουδέποτε χτύπησε τη σύζυγό του Άμπερ Χερντ και τα δημοσιεύματα της Sun έφεραν βαρύ πλήγμα στην καριέρα του, εξαιτίας των άδικων συκοφαντιών προς το πρόσωπό του.

Πριν δύο μήνες, το δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε το αίτημα του Ντεπ για αποζημίωση και ο δικαστής Νίκολ στην ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε τα εξής: «Η Sun απέδειξε ότι όσα ανέφεραν, όπως αντιλαμβάνομαι το νόημα των συγκεκριμένων λέξεων, ήταν ουσιαστικά αληθή. Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας εξετάσει ενδελεχώς τα 14 περιστατικά στα οποία βασίστηκαν οι εναγόμενοι, καθώς και τα βασικά σημεία που ζήτησε ο ενάγων να λάβω υπόψη».

 

Johnny Depp

Επιπλέον, ο Ντεπ όλο αυτό τον καιρό έχασε αρκετές κινηματογραφικές δουλειές εξαιτίας των όσων ακούστηκαν και πλέον έχασε ακόμα μία. Σε επιστολή που δημοσίευσε ο ηθοποιός, είχε εξηγήσει ότι η Warner Bros. τον ανάγκασε σε παραίτηση κι έτσι δεν θα υποδυθεί ξανά τον Grindelwald στην τρίτη ταινία Fantastic Beasts.

Η επιστολή του Τζόνι Ντεπ:

«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, θα ήθελα να κάνω την ακόλουθη σύντομη δήλωση. Πρώτον, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μου χάρισαν την υποστήριξη και την πίστη τους. Είμαι συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα αγάπης και ανησυχίας σας, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Δεύτερον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μου ζητήθηκε να παραιτηθώ από την Warner Bros. από τον ρόλο μου ως Grindelwald στο Fantastic Beasts, κάτι το οποίο σέβομαι οπότε και συμφώνησα. Τέλος, θέλω να πω αυτό. Η σουρεάλ απόφαση του δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αλλάξει τον αγώνα μου για να πω την αλήθεια και επιβεβαιώνω ότι σκοπεύω να ασκήσω έφεση. Η αποφασιστικότητά μου παραμένει ισχυρή και σκοπεύω να αποδείξω ότι οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι ψευδείς. Η ζωή και η καριέρα μου δεν θα καθοριστούν από αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ που το διαβάσατε. Με εκτίμηση Johnny Depp».

Το Netflix δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τον λόγο που αφαιρέθηκε το περιεχόμενο κι όπως παρατηρούμε στην Ελλάδα για παράδειγμα οι ταινίες του Ντεπ είναι διαθέσιμες, τουλάχιστον προς το παρόν.