Αποκλειστικό: 2021 η χρονιά που φέρνει το τέλος στα χρυσά συμβόλαια της ελληνικής τηλεόρασης

3 Ιανουαρίου 2021 12:13

Είναι σίγουρο ότι η ελληνική τηλεόραση Έχει περάσει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της λόγω κορονοιου μετά από το μεγάλο πλήγμα της οικονομικής κρίσης με τα μνημόνια.

Ο όρος χρυσά συμβόλαια πλέον θεωρείται οχι απλά παρωχημένος αλλά και σχεδόν αστείος να συζητάτε στους διαδρόμους των καναλιών.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα δει το συμβόλαιο του να λήγει και να μπαίνει ξανά στη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η Φαίη Σκορδά.

Η πρωινή εκπομπή που παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε μάλλον δύσκολα και συνεχίζει να περνά από 40 κύματα λόγω της κακής τηλεθέασης που σημειώνει. Τέλος Ιουνίου το συμβόλαιο της Φαίης Σκορδά λήγει με τον ΑΝΤ1 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι την θέση της θα πάρει είτε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είτε θα δούμε την Ελένη Μενεγάκη να επιστρέφει στα παλιά λημέρια.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική τηλεόραση είναι η Τατιάνα Στεφανίδου η οποία μεατα δυσκολίας βρήκε φέτος μία θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Alpha ύστερα από την διακοπή της συνεργασίας της με τον ΣΚΑΪ. Τα μεγάλα πλατό και η πολυπληθής ομάδα της αποτελούν ονειρο θερινής νυκτός με την παρουσιάστρια να προσαρμόζεται και εκείνη στα νέα δεδομένα.

Το τέλος της συνεργασίας της Ελένης Μενεγάκη με τον Alpha είναι ουσιαστικά και ο επίλογος όλων αυτών που αποκαλούσαμε για χρόνια χρυσά συμβόλαια. Συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ που έμπαιναν στις τσέπες των παρουσιαστών που όμως ήταν απίθανο αυτά να μπουν και τα ταμεία των καναλιών. Είναι γνωστό πως η Ελένη Μενεγάκη δεν δέχεται και καμία μείωση μισθού και έτσι της έδειξαν απλά την πόρτα της εξόδου.

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΚΑΪ φαίνεται όπως θα δει και ο Σπύρος Παπαδόπουλος αφού οι χαμηλές τηλεθέασης της εκπομπής του αλλά και το ύφος του τηλεοπτικού προγράμματος δεν αρέσουν και ιδιαίτερα στους διευθυντές του καναλιού προκαλώντας κρίση στις σχέσεις τους.

Η εύκολη λύση πλέον των καναλιών είναι να προσλαμβάνουν στις θέσεις των παρουσιαστών ανέργους τραγουδιστές που μετά χαράς θα έκαναν μία ακόμα αρπαχτή οχι σε κάποιο περιφερειακό κλαμπ αλλά σε κάποιο μεγάλο κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Στο ίδιο μοτίβο ακριβώς και η Ελεονώρα Μελέτη η οποία είδε να χάνει λίγο από την αίγλη της στην πρωινή ζώνη αλλά και να δέχεται χωρίς πολλές αντιρρήσεις τις εντολές και τις αποφάσεις του καναλιού για απομάκρυνση της και διακοπή της εκπομπής της ύστερα από την σύγκρουση που είχε με τον Νίκο Μάνεση.

Οι εποχές που τα συμβόλαια των παρουσιαστών έλεγαν πως ότι κι αν συμβεί ακόμα και εάν η εκπομπή κοπεί στην πρώτη μέρα θα συνεχίζει το κανάλι να τους πληρώνει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους δεν υπάρχει. Πλέον τα συμβόλαια αναφέρουν ρητά ότι έχουν ρήτρα τηλεθεάσης η οποία αναφέρει πως αν οι εκπομπές πέσουν κάτω από το μέσο όρο του σταθμού θα κόβονται με εντολή του καναλιού και χωρίς καμία αποζημίωση. Ενώ οι παρουσιαστές πληρώνονται μέχρι και την τελευταία ημέρα προβολής της εκπομπής τους ανεξάρτητα από την διάρκεια του συμβολαίου τους, έτσι αν η εκπομπή κοπει στον ένα μήνα ακόμα και διετές συμβόλαιο να είναι δεν θα πάρουν τίποτα παραπάνω από έναν μισθό.