Βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν σε ρούχα και μακιγιάζ για να ξεχωρίζεις όλες τις ώρες

30 Ιανουαρίου 2021 21:15

Το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου είναι ένας πρακτικός και αξιόπιστος δείκτης που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα ρούχα και το μακιγιάζ που σου ταιριάζουν.

Εάν η επιδερμίδα σου είναι χλωμή ή κιτρινωπή προτίμησε τις ψυχρές αποχρώσεις. Το γκρι, το ναυτικό μπλε και όλες τις αποχρώσεις του πράσινου.

Εάν το δέρμα σου είναι σταρένιο, οι πιο ζεστές και λαμπερές αποχρώσεις σε αναδεικνύουν καλύτερα. Διάλεξε χρώματα όπως το καφέ, το κοραλί, το χρυσαφί, το καμηλό κ.λπ.

Το τεστ του καθρέφτη

Για να βεβαιωθείς ότι ένα ρούχο σε κολακεύει, κάνε το τεστ του καθρέφτη. Κράτησε το ύφασμα κάτω από το σαγόνι σου και παρατήρησε την εικόνα σου στον καθρέφτη.

Το φως αντανακλά το χρώμα του ρούχου προς το πρόσωπό σου. Αυτό σε συνδυασμό με τον τόνο της επιδερμίδας σου, μπορεί είτε να σε δείχνει πιο γοητευτική είτε να δημιουργεί “σκληρές” σκιές που δεν σε αναδεικνύουν.

Έτσι, εάν το χρώμα δεν σου ταιριάζει, θα διαπιστώσεις ότι το πρόσωπό σου δείχνει πιο “γερασμένο” και η επιδερμίδα ανομοιόμορφη. Αντίθετα, οι αποχρώσεις δένουν με το δέρμα σου, κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο απαλό και νεανικό και το βλέμμα  λαμπερό.