Αφροδίτη Μάνου – Έλενα Ακρίτα: Ραντεβού στα δικαστήρια!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Δεκεμβρίου 2022 10:46

Στα… χαρακώματα βρίσκονται εδώ και πολλές ημέρες η Αφροδίτη Μάνου και η Έλενα Ακρίτα, η αντιπαράθεση των οποίων φαίνεται πως θα καταλήξει στα δικαστήρια όπου θα λύσουν τις διαφορές τους.

Η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου δημοσίευσε στο Twitter το εξώδικο διαμαρτυρίας που της έστειλε η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα γράφοντας χαρακτηριστικά: «Έλενα Ακρίτα! Εγώ δεν υπογράφω δήλωση μετανοίας για τις πολιτικές και κοινωνικές μου απόψεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μου από 16 χρονών. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα της Ευελπίδων, λοιπόν».

Πολλοί σχολιαστές τάχθηκαν στο πλευρό της καλλιτέχνιδος ωστόσο κάποιοι της άσκησαν κριτική επειδή στη φωτογραφία με το εξώδικο που «ανέβασε» δεν φρόντισε να κρύψει τα προσωπικά στοιχεία της Ακρίτα και συγκεκριμένα τη διεύθυνση κατοικίας της.  

Η αντιπαράθεση των δύο γυναικών άρχισε με μία ανάρτηση της Ακρίτα, στην οποία ανέφερε πως έχει υπάρξει εθελόντρια στην «Κιβωτό του Κόσμου» και έχει θαυμάσει τον πατέρα Αντώνιο για το έργο του.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως τον υπερασπίστηκε «με την καρδιά της» όταν κατηγορήθηκε για ρατσισμό. «Τον εκτιμούσα και τον εμπιστευόμουν. Έκανα λάθος; Έπεσα έξω; Δεν ξέρω… περιμένω κι εγώ όπως όλοι μας, να ολοκληρωθεί η έρευνα», είχε αναφέρει η Ακρίτα μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες για τη δομή.

Στους ισχυρισμούς αυτούς είχε απαντήσει η Μάνου με μια αιχμηρή τοποθέτησή της αναφερόμενη σε κριτικές που είχε ασκήσει σε άλλους η Ακρίτα: «Να υποθέσουμε τώρα Έλενα (Ακρίτα) ότι ήσουνα συνένοχη του κατηγορούμενου ως παιδόφιλου ιερωμένου; Ότι τον κάλυπτες και ότι όλος ο πολιτικός χώρος που υποστηρίζεις είσαστε παιδόφιλοι και πορνοβοσκοί; […] Τι γρήγορα που ξεθωριάζει η ‘αλήθεια’ τη σήμερον ημέρα…».

Η Ακρίτα, με τη σειρά της, προχώρησε σε νέα ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook και καταφέρθηκε σε βάρος της Μάνου. «Έγραψα ότι υπήρξα εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου. Έγραψε αυτό. Μη γίνεις ποτέ Αφροδίτη Μάνου. Μην κάνεις ποτέ το παιδί σου σαν την Αφροδίτη Μανου».