Αγγελική: αυτό θα είναι το μεγάλο φινάλε! Πεθαίνει η ηρωίδα όπως συμβαίνει και στην ξένη έκδοση της σειράς;

23 Απριλίου 2021 08:00

Αγγελική: αυτό θα είναι το μεγάλο φινάλε! Πεθαίνει η ηρωίδα όπως συμβαίνει και στην ξένη έκδοση της σειράς;

Ο σεναριογράφος της σειράς Αγγελική, Παναγιώτης Ιωσηφέλης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το σίριαλ που κερδίζει τις εντυπώσεις. Και μέσα στις αποκαλύψεις ήταν και για το μεγάλο φινάλε!

«Οι ήρωες καλύπτονται από τους νόμους της ηθικής και της δικαιοσύνης», λέει και συνεχίζει: «Αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αντιφατικότητα ως χαρακτήρας ήταν η Αθηνά.

Είναι την ίδια στιγμή μία σκληρή γυναίκα που κάνει την πάντα για τα παιδιά της, αλλά και ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται μία ασθένεια. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν σκληραγωγημένο, δυνατό, αδιάλλακτο ήρωα που βρίσκεται σε μία φάση αδυναμίας.

Ο χαρακτήρας της Αγγελικής είναι επίσης πολύπλοκος. Είναι μία πολύ πληγωμένη γυναίκα.

Έχει ως στόχο να δουλέψει στο κτήμα γιατί επιθυμεί να κάνει τους θύτες της να πονέσουν. Δεν σκόπευε να τους σκοτώσει.

Ούτως ή άλλως, το έγκλημα που έχουν διαπράξει έχει παραγραφεί. Θέλει, ωστόσο, με κάποιον τρόπο να ησυχάσει και αναζητά αυτή τη λύτρωση».

Τι μας περιμένει στη συνέχεια; «Ο Στέφανος κάνει πρόταση γάμου στην Αγγελική κι εκείνη δέχεται. Αν και αυτό το γεγονός δεν αρέσει στην υπόλοιπη οικογένεια, δεν θα αποκαλύψουν στον Στέφανο όσα γνωρίζουν για την Αγγελική.

Στο τέλος οι δύο ήρωες θα παντρευτούν. Περίπου. Γίνονται πολλά μέχρι αυτή την εξέλιξη. Η οικογένεια έχει μάθει την πραγματική της ταυτότητα.

Ο Στέφανος της κάνει πράγματι πρόταση γάμου και εκείνη δέχεται γιατί τον έχει ερωτευθεί αληθινά. Δεν περίμενε να της συμβεί αλλά το έφερε η τύχη.

Για την οικογένεια των Αργυρών ο Στέφανος παρά το ότι δε μοιάζει ουσιαστικά καθόλου με τον πατέρα του είναι υψηλού status παίκτης. Δε θέλουν να τον δυσαρεστήσουν. Τον σέβονται και τον αγαπούν κιόλας. Ακόμη και ο Παύλος του έκλεψε την γυναίκα από το κόμπλεξ του για εκείνον.

Αισθάνονταν συνεχώς κατώτερος. Έτσι και παρά το ότι θα στόχος τους να απομακρύνουν την Αγγελική από την οικογένεια και να απαλλαχθούν οριστικά από εκείνη καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αλλάξουν στάση. Ανησυχούν για τι θα γίνει αν καταρρεύσει ο Στέφανος και βέβαια, υπάρχει και η Δανάη η οποία είναι επίσης κομμάτι τους».

-Θα μάθει η οικογένεια Αργυρών ότι η Δανάη είναι παιδί της Αγγελικής.

Ναι.

-Στη Χιλιανή σειρά η κεντρική ηρωίδα πεθαίνει στο τέλος. Εδώ θα έχουμε πιο χαρούμενο τέλος;

Η δική μας σειρά είναι πιο κοντά στα δεδομένα της χώρας μας. Η κάθαρσης εκδηλώνεται με δύναμη, ένταση, οξύτητα και σθένος.

-Που σημαίνει λοιπόν ότι θα δικαιωθεί η Αγγελική στο τέλος;

Και στη χιλιανή εκδοχή δικαιώνεται, αλλά μετά θάνατον. Εκεί υπάρχει άλλου είδους κάθαρση.

-Άρα η Αγγελική θα ζήσει.

Ναι. Δε θα πεθάνει. Έχει γραφεί το σενάριο του τέλους.

-Ο Δημήτρης θα τιμωρηθεί για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει;

Ναι, θα τιμωρηθεί. Μέσω της Αγγελικής, αποκαλύπτονται όλοι οι ήρωες. Είναι σαν να τραβά το ύφασμα με το όποιο έχουν κουκουλώσει όλα τους τα μυστικά.

Η Αγγελική τους ξεσκεπάζει. Αποκαλύπτεται ότι έχει γίνει, χωρίς να πληρώνουν όλοι το τίμημα. Για την ακρίβεια κανείς δεν τιμωρείται για το κακό που της έχουν κάνε. Αλλά σε όλους με κάποιον τρόπο, θα επιβληθεί σε ηθικό επίπεδο μία αυστηρή και δίκαιη ποινή.

-Η Αθηνά ζητά συγνώμη από την Αγγελική για όσα της έκαναν οι γιοι της;

Δε ζητά ακριβώς συγνώμη. Θεωρεί πώς ότι έγινε έγινε και πώς οφείλουν να πάνε παρακάτω.

-Άρα, δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη για τον τρόπο που τους μεγάλωσε.

Πιστεύω πως ότι έκανε το έκανε για να τους προστατεύσει. Πως ο πατέρας τους τούς έδωσε λάθος αρχές και πρότυπα και εκείνη έτρεχε μια ζωή πίσω τους για να καλύψει τα λάθη τους.

Βέβαια, αυτό τους οδήγησε να χάσουν το μέτρο. Η Αθηνά αρνείται να αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Κάποιες στιγμές λέει ότι είναι υπόλογη, αλλά ποτέ δεν το αποδέχεται ανοιχτά.

-Η Τζένη;

Η τιμωρία της θα είναι αντίστοιχη των πράξεων και της συμπεριφοράς της.