Το μυστικό της Αγίας Σοφίας: Τεράστιες ποσότητες χρυσού θαμμένες στα θεμέλιά της

Δημοσιεύθηκε: 07/04/2019 23:00

Μια επιβλητική εκκλησία, που υπάρχει απ’ τον καιρό του Μέγα Κωνσταντίνου. Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα επιβλητικό μνημείο, με τεράστια ιστορία και ένα μεγάλο μυστικό. Τεράστιες ποσότητες χρυσού είναι θαμμένες στα θεμέλιά της. Ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Φερχάτ Ασλάν έχει δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα Sabah, ότι κάτω κάτω από τον ιστορικό ναό, οι Βυζαντινοί έχουν θάψει τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι!

Ο Ασλαν υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı. Ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη.

Ο Τούρκος καθηγητής, ο οποίος έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα γύρω από την Αγία Σοφία, ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους. Ότι στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού.

Ο λόγος που οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος – κατά τον Τούρκο καθηγητή – από τη προστασία του από κάθε καταστροφή. Εισβολή, λεηλασία, συμπληρώνουμε – είναι αυτονόητο.

Επιπλέον, ο Ασλαν υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος.