Άγιος Παΐσιος: Όλα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο του Α κύκλου

7 Απριλίου 2022 13:15

Ο Άγιος Παΐσιος καταγράφει μεγάλη επιτυχία τις τελευταίες εβδομάδες στους πίνακες τηλεθέασης μέσα από την συχνότητα του Mega.

Άγιος Παΐσιος: Όλα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο του Α κύκλου.

Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 22:30 στο MEGA.Άγιος Παΐσιος - Προκόπης Αγαθοκλέους: «Ήταν ένα σοκ»

Στο 9ο επεισόδιο, παρακολουθούμε τον Αρσένιο στα τελευταία χρόνια της κοσμικής ζωής, στο πλευρό της οικογένειάς του στην Κόνιτσα,

και, στη συνέχεια, στα πρώτα του βήματα στον μοναχισμό στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Ο Αρσένιος, ακολουθώντας τη συμβουλή του Γέροντα Κυρίλλου, επιστρέφει στο σπίτι του για να βοηθήσει την οικογένειά του να

ανταποκριθεί στον καθημερινό αγώνα και να φτιάξει την προίκα της μικρής αδελφής του, της Χριστίνας.

Μένει στην Κόνιτσα και δουλεύει σκληρά για τρία χρόνια. Έχοντας εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένειά του, φεύγει οριστικά για το Άγιον Όρος.Άγιος Παΐσιος: Αγωγή 200.000 ευρώ σε Τατσόπουλο για το σήριαλ - «Πόλεμος» με Μητροπολίτες

Πηγαίνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και υπό την καθοδήγηση του Ηγούμενου Καλλίνικου ο νεαρός δόκιμος ακολουθεί την πνευματική ζωή.

Διακρίνεται για τον μεγάλο του ζήλο, τη θυσιαστική του αγάπη, την ταπείνωση και το πνεύμα αγάπης που έχει για όλους τους αδελφούς.

Μάλιστα, υπομένει αγόγγυστα τη σκληρή συμπεριφορά ενός σκληρού μοναχού. Τελικά, γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος.

Αποχαιρετά τη μητέρα του στέλνοντάς της μια φωτογραφία του και ένα ποίημά του,

στο οποίο περιγράφει τον μεγάλο του πόθο για την πνευματική ζωή, για να της πει ότι μητέρα του από εδώ και πέρα θα είναι η Παναγία.