Αγωγές και μηνύσεις από τον Μένιο Φουρθιώτη για τα περί εμπλοκής του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

1 Δεκεμβρίου 2018 11:29

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται την παραμικρή εμπλοκή στο κύκλωμα που έκανε λαθρεμπόριο χρυσού και μάλιστα θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά ΜΜΕ καθώς και της Αστυνομίας που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή του,  ο συνήγορος του παρουσιαστή, Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από τον κ. Φουρθιώτη είναι άμεσα να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές τόσο εις βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι χωρίς κανένα στοιχείο συμπεριέλαβαν αυτή την υποτιμητική και δυσφημιστική για τον κ. Φουρθιώτη παράγραφο στο διαβιβαστικό τους, όσο και εις βάρος όλων των τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, ιστοσελίδων και όλων των άλλων ΜΜΕ που είτε αναπαρήγαγαν αυτή την παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας είτε την επέκτειναν».

Ζητείται επίσης η άμεση απόσυρση «όλων των συκοφαντικών δημοσιευμάτων και των φωτογραφιών που έχουν ήδη αναρτηθεί στο internet παρανόμως και συνδέουν τον κ. Φουρθιώτη, χωρίς καν να είναι κατηγορούμενος, με την ως άνω ποινική υπόθεση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται: «Δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ και σήμερα υπάρχουν πρωτοσέλιδες αναφορές σε όλες τις γνωστές εφημερίδες lifestyle, ότι δήθεν μεταξύ των εμπλεκομένων στη γνωστή υπόθεση, στην οποία η αστυνομία υποστηρίζει ότι εγένετο εκτεταμένο λαθρεμπόριο χρυσού, εμπλέκεται και ο από το γραφείο μας εκπροσωπούμενος γνωστός τηλεπαρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών κ. Μένιος Φουρθιώτης. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δυστυχώς η ενέργεια της αστυνομίας να συμπεριλάβει στο διαβιβαστικό έγγραφο το ονοματεπώνυμό του με την υποσημείωση ότι πρέπει να ελεγχθεί η συμμετοχή του, συνιστά τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία διέπραξαν οι αστυνομικοί εις βάρος του και προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα».

«Η μοναδική επαφή, την οποία είχε με το Ριχάρδο Μ., ήταν μέσω εντελώς διαφανών και νομίμων διαδικασιών, με συμφωνητικά καταχωρημένα στο taxisnet και νόμιμα τιμολόγια, να διαφημίζει στην εκπομπή του τη νόμιμη δραστηριότητα του κ. Ριχάρδου Μ., όπως εγένετο καθημερινά σε ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του πρώην Καναλιού Ε και ήδη Open Beyond, αλλά και σε όλους τους συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», προστίθεται.