Αγωγή Γιώργου Κιμούλη: η κοινή απάντηση της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά – Τι λέει ο δικηγόρος του

26 Φεβρουαρίου 2022 21:28

Αγωγή Γιώργου Κιμούλη: η κοινή απάντηση της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά - Τι λέει ο δικηγόρος του

Μετά από την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη τόσο στους ίδιους όσο και στο ΣΕΗ και σε μέλη του Πειθαρχικού του Συμβουλίου, στην οποία αξιώνει ποσό άνω των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, οι ηθοποιοί έκαναν μια κοινή ανακοίνωση.

Αγωγή Γιώργου Κιμούλη: η κοινή απάντηση της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά.

Συγκεκριμένα η Ζέτα Δούκα, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς σε απάντηση της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση που δέχτηκαν, ανακοίνωσαν ότι εμμένουν στις καταθέσεις τους.

«Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμιση. Απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του. Και να «ακυρώσει» την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

https://www.instagram.com/p/CacPcyErYF_/?utm_source=ig_web_copy_link 

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τόνισε πως αυτά που υποστηρίζει η Ζέτα Δούκα δεν ισχύουν:

«Ο Γιώργος Κιμούλης υλοποίησε τη δήλωσή του. Περίμενε έναν χρόνο για τη συλλογή του απαιτούμενου υλικού και με την προσμονή ότι το ΣΕΗ θα έπαιρνε θέση και θα διασταύρωνε τις καταγγελίες. Να πει ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, γιατί είναι αναπόδεικτα. Και δεν το έκανε. Περίμενε από θεσμικό σεβασμό στο σωματείο του να πάρει θέσ. Δεν έγινε και προέβη σε αυτήν την κίνηση για να προστατέψει τα δικαιώματα και την προσωπικότητά του

Ουδέποτε τον κατήγγειλε κανείς επίσημα για ποινικό αδίκημα. Η ειρωνεία και ο κακός τρόπος συμπεριφορά δεν είναι ποινικό αδίκημα. Η κ. Δούκα όταν κατήγγειλε ότι την χτύπησε αρκέστηκε σε αυτό. Ο κ. Ψαρράς και η κ. Χρυσικού είπαν ότι την χτύπησε και μάλιστα στο στέρνο.

Ένα τέτοιο αδίκημα πιστοποιείται εκείνη τη στιγμή. Η κ. Δούκα, μια τόσο δυναμική γυναίκα, δεν θα καλούσε ένα ασθενοφόρο, τα κανάλια, ένα περιπολικό; Δεν θα πήγαινε σε ένα αστυνομικό τμήμα; Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά γιατί ποτέ δεν συνέβησαν. Αν σας χτυπούσα με κλωτσιά στο στέρνο δεν θα αντιδρούσατε; Θα μιλάγατε μετά από 13 χρόνια στην τηλεόραση;.

Ο Γιώργος Κιμούλης δεν μπορούσε να τη χτυπήσει λόγω της στενότητας του χώρου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να σας χτυπάει στο στέρνο και να μην καλέσετε το ΕΚΑΒ. Ή να μην το καταγγείλετε.

Του αρκεί το γεγονός ότι η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αποδείξει ότι συνέβη. Αν γινόταν υπό κανονικές συνθήκες, με βάση τη λογική, δεν είναι δυνατόν ένας δυναμικός χαρακτήρας όπως η κ. Δούκα. Η οποία βγαίνει μετά από 13 χρόνια, λόγω του metoo, να μην καλεί το ΕΚΑΒ ή το 100».

https://www.youtube.com/watch?v=XXoMn5NRJaE