Άγριες μέλισσες: έξαλλος ο Ακύλας απειλεί Μελέτη και Κορίνα για το διαζύγιο

2 Μαΐου 2022 08:30

Αιμίλιος Χειλάκης - Γιώργος Γεροντιδάκης: Από τις Άγριες Μέλισσες στον… Καζαντζάκη ο Ακύλας και ο Μελέτης

Ένα διαζύγιο-φωτιά φέρνει μεγάλες αντιδράσεις στις Άγριες Μέλισσες και προκαλεί αναταραχή στο Διαφάνι. Ο Μελέτης και η Κορίνα αποφασίζουν να χωρίσουν, αφού καταλαβαίνουν ότι ο γάμος τους ουσιαστικά έχει ήδη τελειώσει.

Άγριες μέλισσες: έξαλλος ο Ακύλας απειλεί Μελέτη και Κορίνα για το διαζύγιο.

Η Κορίνα έχει βρει την ευτυχία στο πρόσωπο του Μπάμπη και θέλει να μείνει για πάντα μαζί του. Βέβαια, ο Βαμβακάς αποτελεί μόνο την αφορμή του διαζυγίου της με τον Μελέτη. Τις αιτίες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε αλλού.
Ο Μελέτης δε την ερωτεύτηκε ποτέ και μία ζωή ήθελε την Πηνελόπη πλάι του, αν και ήξερε καλά ότι αυτός ο έρωτας δεν μπορούσε να προχωρήσει. Η Κορίνα, από την πλευρά της, απλώς εντυπωσιάστηκε από τη ζωή που υποσχέθηκε να της χαρίσει. Μία σχέση και ένας γάμος καθαρά επιφανειακός που δεν μπορούσε ποτέ να έχει μέλλον.

Πλέον το διαζύγιο αποτελεί μονόδρομο για τον Μελέτη και την Κορίνα

Η απόφασή τους θα προκαλέσει όμως πάρα πολλές εντάσεις. Ο Ακύλας δεν σκέφτεται ούτε ως αστείο να χωρίσει η Κορίνα τον Μελέτη. Όχι, δεν σκέφτεται ότι η κόρη του θα είναι μία ζωντοχήρα. Ο Ακύλας δεν είχε ποτέ τέτοιες αναστολές ούτε τον ενδιαφέρει η σχέση της Κορίνας και του Μελέτη.

Άλλος είναι ο λόγος που τον κάνει να αντιδρά με τέτοιο τρόπο. Η σχέση αυτή και στη συνέχεια ο γάμος αποτελούσε το άρμα για να κάνει πραγματικότητα τα σχέδιά του.
Τα συμφέροντά του τον κρατούν στο Διαφάνι. Υπάρχει και το αεροδρόμιο στη μέση, ενώ θα μπορεί να ελέγχει από κοντά τους κατοίκους του χωριού. Εάν χωρίσει η Κορίνα, τότε θα πρέπει να αφήσουν το αρχοντικό των Σεβαστών. Και αυτό δεν το θέλει με τίποτα.

Οι εντάσεις δεν θα αργήσουν να ξεσπάσουν. Η Κορίνα και ο Μελέτης έχουν πάρει την απόφασή τους, παρόλο που ο Ακύλας απαγορεύει στο ζευγάρι να κάνει αυτό το βήμα. Πλάι στην Κορίνα στέκεται η υπόλοιπη οικογένεια, με την Ζωή να ανακουφίζεται που η κόρη της δεν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της, δίπλα σε έναν εγκληματία.
Αυτό που όλοι αγνοούν, είναι πως ο Ακύλας είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, για να αποτρέψει αυτό το διαζύγιο,. Ως που θα φτάσει για να παραμείνει στο Διαφάνι;