Άγριες μέλισσες: Ο Νικηφόρος καταστρέφει τον Δούκα

5 Μαρτίου 2020 09:23

Άγριες

Μια εγκληματική πράξη του Δούκα προς τους αγρότες του συνεταιρισμού είναι αρκετή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στις «Άγριες Μέλισσες». Εκείνος που σχεδιάζει την καταστροφή του ισχυρού Σεβαστού δεν είναι άλλος από τον Νικηφόρο.
Όλα ξεκινούν όταν ο Δούκας αποφασίζει να εκδικηθεί όλους τους αγρότες που έγιναν μέλη του συνεταιρισμού προκειμένου να εμποδίσουν τη βιομηχανική ζώνη. Με τη βοήθεια του Μελέτη και του Κωνσταντή εξαπολύει επίθεση εναντίον τους για να τους φοβίσουν και να τους οδηγήσουν σε διάλυση. Ο ισχυρός άντρας καταστρέφει τις σοδειές των ανθρώπων και το Διαφάνι ζει μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του. Η καταστροφή για όλους είναι ολική και οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν με εράνους και τρόφιμα να τους βοηθήσουν.
Όλοι γνωρίζουν καλά πως πίσω από αυτή την αδίστακτη εγκληματική πράξη βρίσκεται ο Δούκας. Οι αγρότες εξαγριώνονται μαζί του και η κατάσταση εκτροχιάζεται με όποιον Σεβαστό βρίσκεται στο διάβα τους. Έτσι, όταν ο ισχυρός άντρας συναντάει κάποιους από αυτούς, ο καβγάς ανάμεσά τους είναι άγριος με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Ο Δούκας, όμως, έχει τις γνωριμίες, τα χρήματα και τα μέσα για να επιστρέψει στο σπίτι του. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για εκείνους.
Όλοι είναι σαστισμένοι από την κατάσταση, καθώς το Διαφάνι είναι σαν να έχει εμφύλιο πόλεμο. Κατηγορίες, επιθέσεις και μηνύσεις επικρατούν… Η κατάσταση εκτροχιάζεται στις «Άγριες Μέλισσες» και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή της.
Ο Νικηφόρος είναι θεατής σε όλο αυτό το σκηνικό, αλλά δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τον Μιλτιάδη, να επιβάλει με τον τρόπο του την τάξη και το σωστό, έστω και αν αυτό σημαίνει πως θα καταστρέψει τον ίδιο του τον πατέρα και τα συμφέροντά του. Είναι ο μόνος, όμως, που τολμάει ακόμα να τα βάλει μαζί του. Έτσι, παίρνει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια της βιομηχανικής ζώνης αλλά και την σχέση του με τον Δούκα. Ο ίδιος, μάλιστα, καταστρώνει τις κινήσεις του και αποκαλύπτει στην Ασημίνα το σχέδιό του για να βοηθήσει τον Μιλτιάδη και τον συνεταιρισμό.