Αγριες Μέλισσες: Το συγκλονιστικό φινάλε στην δίκη της Ελένης

Δημοσιεύθηκε: 02/10/2020 11:43
Αγριες Μέλισσες: Το συγκλονιστικό φινάλε στην δίκη της Ελένης

Η απολογία της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες

Μόνη μου πήγα και παραδόθηκα και είμαι ένοχη για πολλά. Γιατί είμαι ένοχη για πολλά, γιατί δέχτηκα μια συμφωνία που δεν έπρεπε ποτέ να δεχτώ, γιατί δεν είδα τον κίνδυνο. Και όλοι εσείς μπορείτε να με δικάσετε γιατί τα έκανα και τα δέχτηκα όλα αυτά, μπορείτε να με δικάσετε γιατί είμαι γυναίκα, όπως είπε και η Μυρσίνη.

Αν ο πατέρας μου είχε ένα γιο να του διαφεντεύει τη γη, οι Σεβαστοί ποτέ δεν θα τολμούσαν να προκαλέσουν τόσα προβλήματα για να μας πάρουν το βιος μας. Το έκαναν όμως, γιατί ήξεραν πως τρεις γυναίκες μόνες, δεν θα τις στήριζε κανείς, ούτε οι έμποροι που θα μας γύριζαν την πλάτη, ούτε οι εργάτες που δεν έρχονταν στη δούλεψή μας.

Δέχτηκα αυτή τη συμφωνία γιατί έβλεπα να χάνονται τα πάντα. Παντρεύτηκα γιατί όλοι έλεγαν πως μια γυναίκα μόνη πώς θα τα βγάλει πέρα; Κι εγώ το πίστεψα, αγνοώντας τα σημάδια. Το ένστικτό μου μού έλεγε να μείνω μακριά από αυτή την οικογένεια.

Και όταν έγινε αυτό με τον Σέργιο, κρύφτηκα, ναι, γιατί ήξερα πως κανείς δεν θα με δικάσει δίκαια, πως κανείς δεν θα λογαριάσει τα λόγια μου. Και όλοι εσείς μπορείτε να με δικάσετε και να με καταδικάσετε ως αδίστακτη και ως φόνισσα και ως μια γυναίκα που τα έκανε όλα αυτά μέσα στον κόσμο που εσείς φτιάξατε για μένα. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, ό,τι και να πω λίγη σημασία έχει. Η μοίρα μου είναι στα χέρια σας, όπως ήταν πάντα. Η συνείδησή μου όμως είναι δική μου ακόμα και είναι καθαρή.

Οι Άγριες Μέλισσες και η ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου φαντάζουν σαν μια όαση στο τηλεοπτικό τοπίο…

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.