Αιδιοπλαστική: Μείωση και αποκατάσταση μικρών χειλέων για αυτοπεποίθηση και άνεση

13 Φεβρουαρίου 2024 15:11

Οι σύγχρονες θεραπείες αισθητικής γυναικολογίας κερδίζουν διαρκώς έδαφος!

Το τέλειο σώμα σε συνδυασμό με το τέλειο πρόσωπο δίνει στην γυναίκα την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αισθάνεται άνετα με το σώμα της και το σύντροφό της. Με μία σειρά αναίμακτων τεχνικών με την χρήση ιατρικών συσκευών όπως Plexr, RF, και Laser  μπορούμε αναίμακτα χωρίς πόνο και χωρίς χειρουργείο να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς αιμορραγίες και ράμματα.

Από τον ιατρό Δρ. Ιωάννη Δημητρακόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο Aριστούχο Μάστερ (MSc) Αισθητικής Ιατρικής και Αισθητικών Θεραπειών Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας με εξειδίκευση στην Αναίμακτη Αισθητική Γυναικολογία.

Τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνεται υψηλή και ολοένα αυξανόμενη ζήτηση θεραπειών αισθητικής γυναικολογίας, λόγω των νέων εξελίξεων στην αισθητική ιατρική και αισθητική χειρουργική με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον ένα σημαντικό πεδίο της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής.

Έχει ως αντικείμενο την ανανέωση των γυναικείων σεξουαλικών οργάνων, την αποκατάσταση της μορφής και της λειτουργικότητάς τους και την αντιμετώπιση τυχών οργασμικών/σεξουαλικών προβλημάτων.

Με τις νέες εξελίξεις στην αισθητική ιατρική και αισθητική χειρουργική, επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα που αφορούν γυναίκες κάθε ηλικίας ακόμα και εκείνες που διανύουν την έβδομη, όγδοη, ακόμα και ένατη δεκαετία της ζωής τους.

Μπορούμε να αναφερθούμε σε πολλά παραδείγματα περισσότερο ή λιγότερο διάσημων γυναικών με υπέροχο πρόσωπο και σώμα με εμφάνιση πολύ καλύτερη σε σχέση με δεκαετίες πριν.

Ένα αισθητικά τέλειο πρόσωπο ή σώμα θα πρέπει να ταιριάξει με αισθητικά και λειτουργικά τέλεια σεξουαλικά όργανα και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης και ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για θεραπείες αισθητικής γυναικολογίας.

Συνήθως τα μικρά χείλη του αιδοίου έχουν μήκος μέχρι 5 εκατοστά από την βάση έως στην άκρη σε πλήρη έκταση. Σε κάποιες γυναίκες μπορεί να παρουσιάζουν μεγαλύτερο μέγεθος λόγω τοκετών, ηλικίας, δραστηριότητας και κληρονομικότητας και αυτό να τους προκαλεί αισθητική δυσαρέσκεια, δυσφορία και δυσκολίες στην εφαρμογή στενών εσώρουχων και ρούχων, πόνο κατά την άσκηση ή κατά την συνηθισμένη καθημερινή δραστηριότητα, ή πόνο κατά την επαφή, δυσκολεύει την υγιεινή, τις κάνει πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις (π.χ. κολπίτιδες ή ουρολοιμώξεις) και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία την αυτοπεποίθηση και την άνεση των γυναικών στην καθημερινότητά τους στις σχέσεις και τις επαφές με τον σύντροφό τους.

Αν και δεν είναι πολύ γνωστή στον γενικό πληθυσμό, η μείωση και αποκατάσταση μικρών χειλέων (αιδοιοπλαστική) είναι πολύ δημοφιλής και συνηθισμένη. Ενδείκνυται όταν υπάρχει:

  • Ανεπιθύμητο σχήμα μήκος και μέγεθος των μικρών χειλέων
  • Ασυμμετρίες μικρών χειλέων
  • Σκούρο χρώμα του δέρματος και του βλεννογόνου
  • Δυσκολία στην χρήση εσωρούχων μπικίνι και τζιν
  • Έλλειψη αυτοπεποίθησης από το σχήμα και το χρώμα
  • Επιθυμία για πιο όμορφο σχήμα γεννητικών οργάνων

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επέμβασης είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης και άνεσης στην καθημερινή και σεξουαλική ζωή

Η μείωση και αποκατάσταση των μικρών χειλέων των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας μπορεί να επιτευχθεί με χειρουργικές ή μη χειρουργικές τεχνικές και θεραπείες

Οι χειρουργικές θεραπείες δεν είναι κάτι νέο. Πολλές έχουν ανακαλυφθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά πρόσφατα αρχίσαμε να τις εκτιμούμε και να τις εφαρμόζουμε σε μεγάλη κλίμακα. Για παράδειγμα, με στόχο την ανανέωση των έξω γεννητικών οργάνων, η περίσσεια δέρματος που αφορά τα μικρά χείλη μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά με σφηνοειδή εκτομή, εκτομή των άκρων των χειλέων, πλαστική “Z”, ή τροποποιημένες εκτομές που προσδίδουν μια πιο νεανική μορφή.

Εκτός των παραπάνω, σήμερα διαθέτουμε πληθώρα αναίμακτων τεχνικών με την χρήση ιατρικών συσκευών όπως Plexr, RF, και Laser που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τους ίδιους λόγους με εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς χειρουργείο, χωρίς αιμορραγίες και ράμματα.

Δημητρακόπουλος Ιωάννης
Μαιευτήρας –  Χειρουργός –  Γυναικολόγος
MSc (Μάστερ) Αισθητικής Ιατρικής και Αισθητικών Θεραπειών Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας με εξειδίκευση στην Αναίμακτη Αισθητική Γυναικολογία.
Μέλος της SAMNAS (Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αιδιοπλαστική: Μείωση και αποκατάσταση μικρών χειλέων για αυτοπεποίθηση και άνεση