Αίγιο: Kαταγγελίες πολιτών για ληγμένα εμβόλια

8 Δεκεμβρίου 2021 23:10

Τον Σεπτέμβρη έρχονται τα εμβόλια για τις παραλλαγές του κορονοϊού

Καταγγελίες έκαναν οι πολίτες που πήγαν να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο του  Αιγίου και διαπίστωσαν ότι δόσεις του εμβολίου της Pfizer, που πήγαν να τους χορηγήσουν, είχαν λήξει.

Σύμφωνα με το «Live News», πολίτες της περιοχής που έτυχε να κλείσουν το ραντεβού τους στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, παρατήρησαν ότι ορισμένα από τα σκευάσματα είχαν λήξει την 30η Νοεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι από αυτούς, συγκεκριμένα 5-6 άτομα από τους 50 συνολικά, να ακυρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως τους διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, αλλά και η Pfizer και το ECDC, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος αν λάμβαναν δόση που η ημερομηνία λήξης του είχε παρέλθει κατά μία με δύο ημέρες, καθώς η αποτελεσματικότητά τους διαρκεί έως και ένα μήνα μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία.

«Το λέμε από στόμα σε στόμα και από το Facebook και όταν έρχονταν την επόμενη μέρα αυτοί που είχαν προγραμματίσει να κάνουν τα εμβόλια, ζητούσαν να δούνε το μπουκαλάκι τι ημερομηνία γράφει, άλλοι το δέχονταν άλλοι ακύρωναν το ραντεβού» συμπληρώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Αιγίου. «Προφανώς, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, υπήρχαν κάποια φιαλίδια που ξέμειναν, αλλά όντως πήρε την έγκριση το φάρμακο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ίδιου νοσοκομείου, ωστόσο, ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος: «Το αναφέραμε και στη διοίκηση και εμείς θέλουμε και θέλαμε γενικότερα να μη δίνεται λαβή στον κόσμο, ειδικά για τα εμβόλια που υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις».

Το θέμα στο Αίγιο έληξε στις 3 Δεκεμβρίου, όταν το νοσοκομείο παρέλαβε τη νέα παρτίδα των εμβολίων.