Αιμιλία Υψηλάντη: «Η τιμωρία είναι απαραίτητη διαφορετικά θα διαλυθούμε» είπε για όσους έχουν καταγγελθεί στο θέατρο

3 Νοεμβρίου 2021 20:15

Αιμιλία Υψηλάντη: «Η τιμωρία είναι απαραίτητη διαφορετικά θα διαλυθούμε» είπε για όσους έχουν καταγγελθεί στο θέατρο

Η μεγάλη ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη, μίλησε στη Φωτεινή Πετρογιάννη για την θεατρική παράσταση «Υποχώρηση από τη Μόσχα» που πρωταγωνιστεί. Παράλληλα σχολίασε τις περιπτώσεις γυναικοκτονιών και τις κατηγορίες που έχουν δεχτεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Γιώργος Κιμούλης με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Αιμιλία Υψηλάντη: «Η τιμωρία είναι απαραίτητη διαφορετικά θα διαλυθούμε» είπε για όσους έχουν καταγγελθεί στο θέατρο.

«Αυτό που καθορίζει τη ζωή μας είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, όταν αυτές δεν είναι καλές δημιουργείται δυστυχία. Είναι ένα έργο πολύ σπουδαίο και έχει σχέση και με αυτά που ζούμε με τον κορονοϊό. Δηλαδή, η δική μου ελεύθερη επιλογή είναι δικαίωμά μου απόλυτο ή επηρεάζει και τον άλλον;»

«Κανένας άνδρας, με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις δεν αντέχει μια γυναίκα με πολλή προσωπικότητα και με δική της πορεία στη ζωή. Δεν είναι εύκολο να έρχεται ένας άνδρας μαζί σου και να τον λένε “κύριο Υψηλάντη”».

Για τις γυναικοκτονίες είπε

«Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η βία. Η βία γεννιέται μέσα από τον φόβο. Όποιος δεν έχει δύναμη, το αναπληρώνει αυτό με βίαιη συμπεριφορά. Οι γυναίκες, επειδή το βλέπουν και το ξέρουν αυτό, τους λυπούνται τους βίαιους συντρόφους τους και γίνονται δυο φορές σκλάβες».

Για το κίνημα #metoo

«Δεν είναι πολύ καλό όταν ξέρεις ότι η οικογένεια σου έχει έναν άνθρωπο μέσα ο οποίος κατηγορείται για τέτοια πράγματα. Δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Ούτε είναι θέμα εκδικητικότητας, αλλά η τιμωρία είναι απαραίτητη διαφορετικά θα διαλυθούμε. Δεν θέλω να μπω στην παγίδα της λύπης, του οίκτου και της συμπάθειας. Ο Λιγνάδης για μένα ήταν συνεργάτης μου και σαν ηθοποιό τον θεωρώ πάρα πολύ καλό. Ήταν και πολύ καλός σκηνοθέτης. Αλλά δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου στο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η δικαιοσύνη αποφαίνεται»

«Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπ’ ευθύνη σας θα πάτε να ταλαιπωρηθείτε φρικτά πάνω στη σκηνή», είπε η Αιμιλία Υψηλάντη

«Δεν είναι όμως κακουργηματικού χαρακτήρα η πίεση και η ψυχολογική βία που ασκεί, τουλάχιστον για μένα, αυτό που ξέρω εγώ. Δεν ξέρω πώς έχει φερθεί αλλού».