Αιμιλία Υψηλάντη: «Κι εγώ πέρασα δύσκολα με τον Κιμούλη, θέλει να χειραγωγεί τους άλλους»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Σεπτεμβρίου 2022 09:45

Η Αιμιλία Υψηλάντη αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη υπογραμμίζοντας πως ως ηθοποιός είναι εξαιρετικός ωστόσο από την άλλη πλευρά, θέλει να χειραγωγεί τους άλλους.

Η κορυφαία ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη μίλησε για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη και όσα βγήκαν στη δημοσιότητα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς προς συναδέλφους του.

Με αφορμή την παράσταση «Η κυρία Κλάιν» (στο θέατρο Αργώ), στην οποία πρωταγωνιστεί, η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του Open και υπογράμμισε πως και η ίδια ήταν ανάμεσα σε εκείνους, οι οποίοι πέρασαν δύσκολα μαζί του.

«Κι εγώ πέρασα δύσκολα με τον Γιώργο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον εκτιμώ σαν καλλιτέχνη. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω», είπε αρχικά η Υψηλάντα.

Και έπλεξε το εγκώμιο του Κιμούλη, λέγοντας: «Του το έχω πει επανειλημμένα. Μόλις έκανε τη ‘Μήδεια’, του είπα πως αν ήμουν υπουργός Πολιτισμού, θα έπρεπε αυτή την παράσταση να την πάω σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως μπορεί ο χαρακτήρας του να είναι δύσκολος, όμως η δουλειά του πρέπει να διαχωρίζεται. «Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος, που όντως δυσκολεύει μια συνεργασία μαζί του.

Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να χειραγωγεί τους άλλους. Αυτό είναι το πρόβλημά του, ξεκάθαρα», τόνισε η ηθοποιός.

Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Άλλο, όμως, η δουλειά του. Αυτά βέβαια, δεν είναι εύκολο να τα διαχωρίσει ένας άνθρωπος, όμως οφείλουμε να το κάνουμε.

Το έργο μας διαφέρει από αυτό που είμαστε».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της (στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ), η Υψηλάντη είχε αποκαλύψει πως δεν βλέπει τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε.

«Δεν με αφορά το παρελθόν. Δεν βλέπω τις ταινίες μου, γιατί να τις δω; Έχω κανένα λόγο να κατεβάζω το κουτί με τις φωτογραφίες να τις βλέπω κάθε βράδυ;

Αυτές είναι για την εγγόνα μου και όταν δεν θα μπορώ να κινηθώ. Γιατί να πάω στις αναμνήσεις όταν είμαι ένας ζωντανός οργανισμός που δουλεύει δώδεκα ώρες τη μέρα;

Γιατί να το κάνω αυτό στον εαυτό μου;», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.