Αιμίλιος Χειλάκης: «Η δουλειά δεν είναι ντροπή – Απλά η ντροπή ποτέ δεν είναι δουλειά»

Δημοσιεύθηκε: 23 Ιουνίου 2021 14:15
Αιμίλιος Χειλάκης: «Η δουλειά δεν είναι ντροπή - Απλά η ντροπή ποτέ δεν είναι δουλειά»

«Κάνω θέατρο επειδή παίζω, είμαι σαν τον Γιώργο Καραγκούνη, σαν συμπαίκτης. Μπαίνω μέσα και λέω έφερα τη μπάλα και λέω τι θα παίξουμε». Είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης χαρακτηριστικά στην εκπομπή Αυτός κι ο άλλος, όπου ήταν καλεσμένος.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Η δουλειά δεν είναι ντροπή – Απλά η ντροπή ποτέ δεν είναι δουλειά».

Για τον Γιάννη Μπέζο είπε

«Για τον Γιάννη έχω πει τα καλύτερα, γιατί πάντα σου δίνει την εντύπωση ότι όχι απλά σε ακούει, αλλά σε συμβουλεύει κιόλας. Θα σε ακούσει, θα το επεξεργαστεί και θα σου πει την άποψή του. Είναι ένας λαϊκός καλλιτέχνης και η λαϊκότητα σου θυμίζει πάντα κάτι. Πήρα την απόφαση να σκηνοθετήσω γιατί έλεγα πάντα ότι δεν θέλω άλλους μέτριους σκηνοθέτες. Η δυσκολία που βρήκα είναι ότι κάποιοι δεν σου έχουν εμπιστοσύνη. Κάποιοι δεν με αποδέχτηκαν. Υπάρχουν ηθοποιοί που θέλουν να είναι ηθοποιοί κάποιων σκηνοθετών. Δεν θέλουν να έχουν άποψη».

Ο έρωτας για την Αθηνά Μαξίμου τον έσωσε από τον τζόγο

«Κόλλησα με τον τζόγο βλακωδώς, εξαιτίας μιας ταινίας. Ο έρωτας με έσωσε από τον τζόγο. Η Αθηνά. Η έλξη του έρωτα ήταν πιο μεγάλη από την έλξη του τζόγου ή του οτιδήποτε. Όταν γνωριστήκαμε και ήμασταν μαζί, μετά από λίγους μήνες σταμάτησα να πηγαίνω»

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε

«Αυτό που έχει συμβεί με τον Δημήτρη είναι η απόδειξη ότι το σκοτάδι τελικά είχε καλύψει και τον ίδιο, αν αποδειχτεί. Θα πάω να τον δω στη φυλακή αν… Νομίζω ότι όλοι όσοι γνωρίζαμε τον Δημήτρη ξέραμε ότι είναι ένα παιδί το οποίο προσπαθούσε να διαχειριστεί τα σκοτάδια του. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, δεν τον αγιοποιεί αυτό».

Για τις Άγριες Μέλισσες

«Την τηλεόραση, αν είσαι έξυπνος τη χρησιμοποιείς υπέρ των πραγμάτων που θες κι εσύ να κάνεις. Παίζω έναν πατριώτη της λαϊκής δεξιάς. Το λέω έτσι γιατί ειδικά με τη Χρυσή Αυγή τα τελευταία 15 χρόνια, ξεβρακώθηκε η έννοια της λαϊκής δεξιάς. Πατριώτες είμαστε όλοι όταν νοιαζόμαστε για το ευ ζην μας. Έχω κάνει πολύ λίγη δουλειά με τον ρόλο, δεν έχω πάρει στα χέρια μου όλα τα κείμενα, έχω συζητήσει όμως προς τα που πηγαίνει. Είμαι ένας άνθρωπος που δημιουργεί πρόβλημα στο χωριό».

«Έρχομαι σε μια συνθήκη που την ξέρω, ότι είναι ένα καθημερινό. Άρα σημαίνει ότι θα έχεις 20-25 λεπτά ωφέλιμο χρόνο την ημέρα. Αυτό είναι συνθήκη της εποχής. Το λέω χωρίς ποτέ να προσβάλω τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Έρχομαι σε κάτι το οποίο ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά θα είμαι έτοιμος για να είμαι όσο πιο σωστός πρέπει. Οι συνθήκες είναι εκεί, γνωστές και πρέπει να είμαι σωστός. Έχω δει κάποια επεισόδια, ξέρω περίπου ποια είναι η συνθήκη. Έλεγα στα παιδιά που είναι γς καλλμου και παίζουν, μπράβο που το κάνουν».

Η άποψη του για τα ριάλιτι

«Έπεσε σε reality αλλά δεν καταλάβαινα ποιο έβλεπα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Απλά η ντροπή ποτέ δεν είναι δουλειά. Το θέμα είναι πώς νιώθεις. Αν ντρέπεσαι να το κάνεις, μην το κάνεις. Αν πρέπει να ζήσεις λες θα δουλέψω. Αν ντρέπεσαι μην πας να το κάνεις».