Αιμίλιος Χειλάκης: «Νομίζω πως δε θα είναι μόνο αυτοί οι δύο ηθοποιοί που θα έχουμε να μιλάμε για το MeToo»

Δημοσιεύθηκε: 14 Νοεμβρίου 2021 18:15
Αιμίλιος Χειλάκης: «Νομίζω πως δε θα είναι μόνο αυτοί οι δύο ηθοποιοί που θα έχουμε να μιλάμε για το MeToo»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε στην κάμερα του Mega από το θέατρο Βρετάνια που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Προδοσία». Αναφέρθηκε στο κίνημα MeToo, αλλά και στη φιλία που τον συνδέει με το Δημήτρη Λιγνάδη.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Νομίζω πως δε θα είναι μόνο αυτοί οι δύο ηθοποιοί που θα έχουμε να μιλάμε για το MeToo».

Για τον γάμο του με την Αθηνά Μαξίμου

«Είμαστε 17 χρόνια παντρεμένοι με τη γυναίκα μου. Δεν έχω εκθέσει ποτέ την προσωπική μου ζωή. Στην πανδημία μας πήρε ένας φίλος φωτορεπόρτερ να μας βγάλει φωτογραφίες με τη γυναίκα μου ενώ κάναμε γυμναστική και του είπα ναι. Αυτό είναι άλλο», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

Η πρώτη σειρά στην τηλεόραση

«Διαχειρίστηκα τη δημοφιλία της σειράς “Η ζωή που δεν έζησα”, αρκετά πιο σοφά γιατί ήμουν 29 χρονών τότε. Έχω πέσει στην παγίδα του ναρκισσισμού, όποιος λέει ότι δεν έχει, είναι ψέμα. Μετά διάβαζα ξανά το Σαίξπηρ και καταλάβαινα ότι δεν είμαι τίποτα», είπε για την επιτυχία που γνώρισε μέσα από την τηλεόραση.

Advertisement

Αναφερόμενος στο κίνημα #MeToo, ο Αιμίλιος Χειλάκης τόνισε ότι

«Είναι τεράστια νίκη το να βγαίνουν τα θύματα και να μιλούν. Όμως, όπου υπάρχει εξουσία υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να επιβληθούν σεξουαλικά σε κάποιους. Οι παρενοχλήσεις δεν αφορούν μόνο στο χώρο μας, απλά το θέατρο είναι λίγο πιο φανταχτερό. Όσο πιο πολύ μιλήσουν οι άνθρωποι που έχουν δεχτεί βία, τόσο πιο γρήγορα θα καθαρίσουν τα πράγματα. Το σπουδαίο είναι ότι όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι παρόμοιο, θα το σκέφτεται πλέον 2 κ 3 φορές».

Μιλώντας για τους δύο ηθοποιούς που έχουν προφυλακιστεί μετά τις σχετικές καταγγελίες, ο ίδιος είπε ότι «Όταν καταδικαστούν οι δύο ηθοποιοί, τότε θα μιλήσουμε για τα αδικήματά τους. Νομίζω πως δε θα είναι μόνο αυτοί οι δύο ηθοποιοί που θα έχουμε να μιλάμε για το MeToo».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για τη φιλία του με το Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε ότι «Το μίσος είναι το πιο εύκολο συναίσθημα. Αν απαντούσα στα σχόλια που δέχτηκα μετά τις δηλώσεις μου για το Δημήτρη Λιγνάδη, θα ήταν ανθρωποφαγία. Θα γινόμουν τροφή. Δεν απάντησα σε κανέναν, άστους να τρώγονται με τις σάρκες τους».

Advertisement