«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου»: η Χάρις Αλεξίου μιλάει ανοικτά για τον καρκίνο με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπη

19 Νοεμβρίου 2018 14:20

Η Χάρις Αλεξίου δεν είναι απ’ αυτά τα πλάσματα που κλείνονται στον εαυτό τους. Κατά καιρούς, στις σπάνιες, ομολογουμένως, συνεντεύξεις της μοιράζεται τα προβλήματά της με τον κόσμο (της) που την ακολουθεί δεκαετίες τώρα στο πεντάγραμμο.  Σε μια ακόμη, λοιπόν, συνταρακτική εξομολόγηση, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε προέβη η σπουδαία ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε σ’ έναν έλεγχο ρουτίνας  και της προέκυψε καρκίνος: ήταν σε πρώιμο στάδιο και ως εκ τούτου η σπουδαία ερμηνεύτρια δεν χρειάστηκε, ευτυχώς, να υποστεί την ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών.

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», εξομολογήθηκε η μεγάλη.  Ακόμα τόνισε ότι «χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει».«Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν».