Άλεκ Μπάλντουιν: Η πρώτη καταδίκη για τον θάνατο της Χάτσινς στον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας «Rust»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Απριλίου 2023 11:19

Ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Rust», στα γυρίσματα της οποίας ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε άθελά του και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στην υπόθεση αυτή.

Ο Ντέιβ Χαλς δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της αμέλειας στη χρήση φονικού όπλου.

Ο Χαλς ήταν εκείνος που έδωσε στον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, στις 21 Οκτωβρίου 2021, ένα όπλο που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα.

Ο χολιγουντιανός σταρ πυροβόλησε σκοτώνοντας τη Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο 63χρονος Χαλς του είχε πει ότι το όπλο ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Η δικαστής Μέρι Μάρλοου Σόμερ καταδίκασε τον Χολς σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, χωρίς όρους, πρόστιμο 500 δολαρίων, 24 ώρες κοινωφελούς εργασίας και αναγκαστικά παρουσία σε μαθήματα για την ασφαλή χρήση όπλων.

«Δεν έλεγξε κάθε σφαίρα στο όπλο για να επιβεβαιώσει ότι ήταν ψεύτικες κι όχι αληθινές» είπε η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της.

Στον  Μπάλντουιν και την οπλουργό της ταινίας Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

Η έρευνα της Αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς βρέθηκαν οι πραγματικές σφαίρες στα γυρίσματα, σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ακριβώς για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ ήταν εκείνη που έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο Μπάλντουιν.

Η εισαγγελέας Κάρι Μορισέι είπε ότι ο Ντέιβ Χαλς, ο οποίος είχε αναλάβει επίσης και τον ρόλο του «συντονιστή ασφαλείας» των γυρισμάτων και κατά συνέπεια ήταν «η τελευταία γραμμή άμυνας», δεν έλεγξε όλες τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές.

Δηλώνοντας ένοχος, ο βοηθός σκηνοθέτη δέχτηκε επίσης να καταθέσει για την υπόθεση σε μελλοντικές δίκες.