Αλέκος Αλεξανδράκης: «Δεχόταν προτάσεις να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα με τα πενταπλάσια λεφτά»

Συντάκτης: Newsroom

29 Ιανουαρίου 2023 11:30

Αλέκος Αλεξανδράκης: «Δεχόταν προτάσεις να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα με τα πενταπλάσια λεφτά»

Ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρεται συχνά στη «χρυσή» εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, προχώρησε σε μία αποκάλυψη για τον Αλέκο Αλεξανδράκη, στο «Chart Show».

«Έχω μια ιστορία πικάντικη την οποία δεν την έχω καταγράψει στο βιβλίο μου» ανέφερε.

«Για το τραγούδι “Άστα τα μαλλάκια σου” έχω μια ιστορία πικάντικη την οποία δεν την έχω καταγράψει τελικά στο βιβλίο μου. Στο νούμερο 2 από τα backstage, ξεχάστηκα σε αυτό. Παιδιά, σε αυτή την ταινία υποτίθεται πως τραγουδάει ο Αλέκος Αλεξανδράκης το «Άστα τα μαλλάκια σου». Αυτό όμως δεν είναι έτσι. Τον έχει ντουμπλάρει ο Φώτης Πολυμέρης, ο οποίος ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής της εποχής και είπε όλα τα τραγούδια εκείνης της ταινίας».

«Στο συγκεκριμένο τραγούδι, λοιπόν, που έκανε τεράστιο σουξέ για την εποχή, ο Αλέκος Αλεξανδράκης δεχόταν καθημερινά προτάσεις με πάρα πολλά χρήματα για να εμφανιστεί σε μαγαζιά της εποχής. “Αν είναι δυνατόν! Για την ταινία πήρα, δεν ξέρω πόσα, χρήματα και θα έπαιρνα τα πενταπλάσια ή τα δεκαπλάσια αν πάω να εμφανιστώ σε κάποια νυχτερινά μαγαζιά” έλεγε. Δεν γινόταν όμως γιατί δεν το είχε. Όπως έλεγε, “γεννήθηκα φάλτσος”. Ο Αλεξανδράκης δεν έχει τραγουδήσει ποτέ σε καμία ταινία».

Βάσιας Αλεξανδράκης: Αυτός είναι ο 57χρονος γιος του Αλέκου Αλεξανδράκη

Ο Βάσιας Αλεξανδράκης είναι ο γιός του Αλέκου Αλεξανδράκη, ο οποίος πάντως δεν ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του.

Ο Βάσιας Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1965 και αποτέλεσε καρπό του έρωτα του αξέχαστου ηθοποιού, Αλέκου Αλεξανδράκη και της τέταρτης συζύγου του, Βερένα Γκάουερ. Το ζευγάρι απέκτησε και μία κόρη, τη Γιοχάνα.

Ο 57χρονος σήμερα Βάσιας δεν θέλησε να ασχοληθεί με την υποκριτική και να βαδίσει στον δρόμο του πατέρα του. Αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και πραγματοποιεί πολύ λίγες δημόσιες εμφανίσεις.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, υπάρχει περιορισμένος αριθμός φωτογραφιών του. Σε μία από αυτές εμφανίζεται δίπλα στη Νόνικα Γαληνέα.

Υπάρχει, επίσης, μία ακόμη φωτογραφία από την εποχή που ήταν παιδί. Τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 1969 στο σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα.

Στη συγκεκριμένη, ο Βάσιας βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, την ώρα που εκείνος φαίνεται να διαβάζει κάποιον από τους ρόλους του. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο δημοσιεύτηκε από το περιοδικό της εποχής «Φαντάζιο».

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Είχε συνάψει δεσμό με την Έλλη Λαμπέτη, ο οποίος όμως κράτησε μόλις έξι μήνες. Και αυτό επειδή προτίμησε να ακολουθήσει την Κατερίνα Ανδρεάδη σε περιοδεία της.

Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Μαρτζ Βάλβη. Γνωρίστηκαν στο Σουδάν και παντρεύτηκαν στην Αθήνα. Ο γάμος τους κράτησε τρία χρόνια. Δεύτερη γυναίκα του Αλεξανδράκη ήταν η Γαλλίδα Κλοντ Σαμπαντού. Και με εκείνη χώρισε έπειτα από τρία χρόνια.

Το 1956 παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη. Ύστερα από τέσσερα χρόνια πήραν διαζύγιο.

Στη συνέχεια, στη ζωή του μπήκε η Βερένα Γκάουερ από την Ελβετία. Ο γάμος τους τελέστηκε το 1964. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βάσια και τη Γιοχάνα.

Ωστόσο, χώρισαν έπειτα από πέντε χρόνια και ενώ ο Αλεξανδράκης είχε στο μεταξύ ερωτευτεί τη Νόνικα Γαληνέα. Γνωρίστηκαν σε παράσταση στο Θέατρο Μετροπόλιταν, στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν. Η σχέση τους διήρκησε ως το 1990, δηλαδή για 21 χρόνια.