Αλεξάνδρα Ούστα: «Είμαστε μαζί με τα θύματα του #metoo»

22 Απριλίου 2022 09:40

Αλεξάνδρα Ούστα: «Είμαστε μαζί με τα θύματα του #metoo»

Η Αλεξάνδρα Ούστα σε συνέντευξή της μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη δουλειά της και δήλωσε τη στήριξή της στη δίκη για τις καταγγελίες των ηθοποιών

Αλεξάνδρα Ούστα: «Είμαστε μαζί με τα θύματα του #metoo».

Σου έχει τύχει ποτέ να αποχωρήσεις από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι δεν το έχω κάνει. Υπήρχαν φορές που είχα πρόβλημα. Αλλά δεν το άφηνα να με επηρεάσει. Υπήρχαν συνάδελφοι που δεν περνούσαμε καλά και απλά περιμέναμε στωικά να περάσει η σεζόν. Μετά όμως, ήμουν πιο υποψιασμένη για την επόμενη φορά.

Έχεις βιώσει λεκτική βία ή κακοποιητική συμπεριφορά;

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές. Τη στιγμή που συνέβη, θεώρησα ότι έτσι είναι τα πράγματα. Τώρα όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχει καμία μορφή βίας. Αυτό διεκδικούμε. Το θέμα είναι να μάθουμε να διακρίνουμε το πότε ο άλλος μας κάνει “σκουπίδι” και εισβάλλει στον προσωπικό μας χώρο. Αυτό οφείλει να σταματήσει.

Σε είδαμε να είσαι στο πλάι των γυναικών που μίλησαν, στη δίκη του Φιλιππίδη. Πιστεύεις σε μία πιο δίκαιη κοινωνία;

Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο έναν χρόνο, με τις καταγγελίες, είναι σαν μπούσουλας για το ποιες είναι οι απαγορευτικές συμπεριφορές. Και οι εν δυνάμει θύτες να μην μπαίνουν στην διαδικασία να προβούν σε αυτές. Όσον αφορά τη δίκη, ήταν συνειδητή μου επιλογή να στηρίξω τις κοπέλες και εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη. Είμαστε μαζί με τα θύματα. Δήλωσε η Αλεξάνδρα Ούστα στο Εγώ.

Σε παλιότερη τηλεοπτική συνέντευξη είχε μιλήσει σχετικά με όσα αντιμετώπισε μετά τον θάνατο του Σάκη Μπουλά

«Ο Σάκης Μπουλάς ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος, παρά το ότι είχε τα δικά του σκοτάδια και τις στεναχώριες του. Μου έχει μείνει πολλή αγάπη και μια γλυκιά νοσταλγία.

Είναι άγριο να έχεις χάσει τον άνθρωπό σου και να την έχουν στήσει έξω από το σπίτι για να σου πάρουν μια δήλωση. Και να σου λένε πήγαινε πιο αργά για να σε πάρω πλάνο. Μου έλεγαν αν δε μιλήσει για τον Μπουλά, δεν τη θέλω στην εκπομπή. Δεν πειράζει ρε φίλε, ούτε εγώ θέλω”».