Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία με απειλούν ναζιστικές οργανώσεις ότι θα με σκοτώσουν»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Νοεμβρίου 2022 11:00

Αίσθηση προκάλεσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία και τα περιστατικά ρατσισμού που έχει βιώσει.

Η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha και αναφέρθηκε στις άσχημες μνήμες που έχει ως παιδί.

«Νομίζω ότι δεν είμαι η μοναδική που έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι που υπήρξε βία. Έχω άσχημες εμπειρίες. Σου αφήνει σημάδια όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή. Με έχει κάνει να αφιερώσω μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στο να παλεύω, όσο μου το επιτρέπει και το οικονομικό κομμάτι», δήλωσε η Πασχαλίδου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προσπαθεί μέσα από τον πόνο που έζησε, να προσφέρει κάτι καλό στον κόσμο. «Χρησιμοποιώ τον πόνο για να αλλάξω τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Σε άλλο σημείο, στάθηκε τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί στη Σουηδία, λέγοντας: «Έκανα ένα live στα social media και μου έγραψε ένα ρατσιστής ‘go home’, να γυρίσω δηλαδή, πίσω στην Ελλάδα. Έχω δεχτεί διάφορες απειλές. Στενοχωριέμαι, πληγώνομαι πάρα πολύ. Δεν πρόκειται όμως, να τους κάνω τη χάρη να σωπάσω, να πάψω και να παραδοθώ.

Μονίμως αισθάνομαι φόβο. Αισθάνομαι ότι βρήκα ένα ευλογημένο μέρος, την Πάτμο όπου δεν κλειδώνουν ούτε τις πόρτες. Πρώτη φορά που κοιμόμουνα χωρίς να ανησυχώ για επιθέσεις σε μένα και την κόρη μου. Στη Σουηδία με απειλούν ναζιστικές οργανώσεις ότι θα με σκοτώσουν από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην τηλεόραση».

Αναφορικά με την εξωτερική της εμφάνιση, δήλωσε: «Κυκλοφορούμε και συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα μοντέλα, ενώ στους άνδρες η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη. Κανείς δεν τους λέει ‘πώς είσαι έτσι;’. Μόνο τις γυναίκες μας θέλουν τέλειες. Είναι σεξισμός. Να απελευθερωθούμε λίγο και να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είμαστε. Μου έχει πέσει το στήθος, τι να κάνεις; Έχω ζήσει 52 χρόνια. Αλλά δεν θεωρώ κι ότι είναι προτέρημά μου, δεν θα με κρίσει κανείς, ούτε θα πάω για Μις Ελλάς».