Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν φοβερό μέτρο και φαντασία στη γραφή τους στις Άγριες Μέλισσες»

19 Μαΐου 2021 20:15

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν φοβερό μέτρο και φαντασία στη γραφή τους στις Άγριες Μέλισσες»

Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη, είπε πως θα τον δούμε και στην επόμενη σεζόν στις Άγριες Μέλισσες.

Ο κόσμος μέσα στην κατάσταση που βιώνει, βρίσκει μια χαρά σε αυτό που βλέπει. Πιστεύετε ότι η σειρά θα έχει την ίδια επιτυχία και την τρίτη σεζόν;

«Θέλω να το πιστεύω γιατί είναι μια δουλειά που γίνεται εκ βαθέων σε όλους τους τομείς και με μεγάλη αγάπη και συνέπεια. Οπότε θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρουν του κόσμου και την επόμενη χρονιά».

Φέτος θα κλείσουν όλες οι ιστορίες;
«Θα ολοκληρωθούν οι τρέχουσες και φαντάζομαι στο φινάλε θα μείνουν κάποιες άλλες
ανοιχτές για τον τρίτο κύκλο, οπότε θα μπούμε στην εποχή της χούντας όπου έχουν να γίνουν ωραία πράγματα, και εννοώ καλλιτεχνικά».

Στο νέο αυτό τοπίο που θα δημιουργηθεί, οι ρόλοι του Παναγιώτη που είναι βασιλόφρων, του ξαδέλφου του Προκοπή, που έχει δηλώσει κομμουνιστής, αλλά και του διοικητή Προύσαλη, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Οπως μου είπε π Μελίνα Τσάμπανη, όντως οι ρόλοι του Προκοπή και του Παναγιώτη το ζουμί λόγω της συγγενικός σχέσης, αλλά και των πολιτικών τους φρονημάτων. “Εσύ είσαι ο μαέστρος”, της απάντησα. Λογικά να το, ο Παναγιώτης βασιλικός, ο Προκόπης αριστερός, ο Προύσαλης στη μέση και ο Τόλλιας που είναι κοινοτάρχης και τότε αυτές οι θέσεις συγκεντρώνουν μια μικρή εξουσία, και ο παπάς θα είναι στη μέση ή στην άκρη προσπαθώντας να κάνει τον πυροσβέστη, αποτελούν εκρηκτικό μείγμα και θα υπάρξουν τριγμοί. Κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για μένα».

Οπότε το ενδιαφέρον του κοινού θα μετατοπιστεί όσον αφορά στους χαρακτήρες;

«Συμμετέχουμε σε μια πολύ καλοφτιαγμένη σειρά. Εγώ την περιγράφω σαν μια πανέμορφη παιδική όπου έχει υπάρχουν και υπέροχα παιχνίδια και καλά παιδιά που παίζουν όμορφα μεταξύ τους. Και είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι εκεί και να είσαι μέρος αυτής της παρέας που τους έχεις κάνει φίλους. Είναι λίγο ρομαντικό όπως το περιγράφω, αλλά έτσι νιώθω. Όλοι μας έχουμε την αγωνία για τη δουλειά. Έχουμε μια κοινή ομάδα στα social media και κάθε βράδυ παρακολουθούμε τη σειρά και μιλάμε μεταφέροντας ο ένας τη γνώμη του στον άλλον. Τα καλά ή κάποια ιδιαίτερα σημεία και όλο αυτό γίνεται για το καλύτερο. Παρατηρώ κάποιους συναδέλφου πώς ξεκίνησαν και πώς εξελίχθηκαν και τους χαίρομαι».

Τώρα νιώθετε μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης προς τους τηλεθεατές; «Εννοείται γιατί μπορεί να πέσεις στην παγίδα και να πεις “το έχω και πάω παρακάτω”. Είναι μέγιστο λάθος να γίνει κάτι τέτοιο».

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν φοβερό μέτρο και φαντασία στη γραφή τους στις Άγριες Μέλισσες»

Με δεδομένο ότι η εποχή της χούντας είναι πρόσφατη ιστορία που ξυπνά μνήμες, αλλά και αντιπαλότητες θεωρείτε ότι το 0έμα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο;

«Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν φοβερό μέτρο και φαντασία στη γραφή τους και πιστεύω ότι θα το χειριστούν με τέτοιο δεξιοτεχνικό τρόπο που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα για άλλη μια φορά. Είμαι σίγουρος».

Πάντως στα επεισόδια που παρακολουθούμε τώρα, στο Διαφάνι… μυρίζει μπαρούτι.

«Ενώ πέρυσι διάβασα όλα τα σενάρια, φέτος μελετάω μόνο τις σκηνές μου και αυτό για λόγους υποκριτικής. Ο Παναγιώτης δεν ξέρει τι γίνεται στο σπίτι των Σεβαστών ή των Σταμίρηδων. Οπότε ως χαρακτήρας αλλά και ως ηθοποιός βιώνω κι εγώ το στοιχείο της έκπληξης μπαίνοντας στη θέση του θεατή. Ακόμη και όταν με ρωτάει η γυναίκα μου τι θα γίνει παρακάτω της απαντώ πως δεν ξέρω».

Συγκλονίζεστε ακόμη όταν διαβάζετε το σενάριο;
«Πολύ. Δεν έχει φύγει η αρχική έκπληξη. Στην αρχή της σειράς ξεκίνησα να διαβάζω τα πρώτα σενάρια και σε χρόνο μηδέν είχα τελειώσει όλα όσα είχα στα χέρια μου. Τότε βέβαια όλοι ήμασταν συγκρατημένοι γιο το πώς θα πάρει σάρκα και οστά μια καθημερινή σειρά εποχής, και ακολούθησε αυτό που ακολούθησε». Είπε στο tv24.