Αλέξανδρος Παρθένης: «Μέσα σε ένα βράδυ είδα ξαφνικά να χάνονται τα πάντα»

5 Νοεμβρίου 2021 09:30

Αλέξανδρος Παρθένης: «Μέσα σε ένα βράδυ είδα ξαφνικά να χάνονται τα πάντα»

Ο Αλέξανδρος Παρθένης μίλησε στην κάμερα του Πάμε Δανάη για την παράσταση «Αχ αυτός ο άντρας μου» που πρωταγωνιστεί στο θέατρο, για την καριέρα στο μόντελινγκ και για την προσωπική του ζωή.

Αλέξανδρος Παρθένης: «Μέσα σε ένα βράδυ είδα ξαφνικά να χάνονται τα πάντα».

Τι θυμάται από την περίοδο του μόντελινγκ;

«Θυμάμαι το άγχος του να αλλάξουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ρούχα για να ξαναβγούμε, τα πολύωρα ταξίδια για να πας στη δουλειά, η πολύωρη αναμονή του να βγεις και να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα. Για να έχεις ένα αποτέλεσμα στην πασαρέλα στο μόντελινγκ, όπου η πασαρέλα κρατούσε μάξιμουμ μια ώρα, ήταν πολλές ώρες πριν η προετοιμασία και οι πρόβες. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε ένα θεατρικό έργο» .

Στο εξωτερικό ο σωματότυπός του δεν τον βοήθησε για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί

«Το μέγεθός μου σαν σωματότυπος δεν βοήθησε. Είχα πάει στο Μιλάνο, είχα κάνει όλα τα κάστινγκ, σε κανένα δεν μου χώραγε το ρούχο, οπότε με διώχνανε»

«Το ανδρικό μόντελινγκ στην Ελλάδα δεν υπάρχει για να μπορείς να πεις ότι έχεις βγάλει πολλά χρήματα. Για την εποχή όμως βγήκαν καλά χρήματα».

Στην πορεία της ζωής του τον κέρδισε όμως η υποκριτική

«Με κέρδισε η υποκριτική γιατί προφανώς υπήρξαν πολλές προτάσεις. Η παρουσίαση ήταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η υποκριτική ήταν περισσότερο. Ήμουν σχεδόν μια δεκαετία σε καθημερινά σίριαλ και υπήρχε πολύ μεγάλη φθορά γιατί σε ένα καθημερινό πρέπει να βγάλεις ένα μεγάλο όγκο σκηνών»

Για το ενδεχόμενο να παρουσιάσει τηλεοπτική εκπομπή είπε:

«Πάντα είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν καινούργια πρόσωπα. Φαίνεται ότι τα καινούργια πρόσωπα έχουν απήχηση στον κόσμο».

Ο γάμος με την Κατερίνα Θάνου, το διαζύγιο και η νέα του σύντροφος

«Η Κατερίνα είναι ένας άνθρωπος που ήταν στη ζωή μου που πραγματικά τη θαυμάζουμε για αυτό που είναι έτσι κι αλλιώς. Την θαυμάζω και τη θαύμαζα ούτως ή αλλιώς για αυτό που ήταν. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε ότι οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί κι ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία” ενώ για τη νέα του σύντροφο υποστήριξε: “Είναι ο άνθρωπός μου. Είμαστε 5 χρόνια μαζί και ζούμε μαζί. Έχει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο. Η αγάπη που έχω είναι όχι απλά μεγάλη, είναι ο άνθρωπός μου, με συμπληρώνει. Νομίζω είναι καρμικό».

«Δεν ξέρω αν η δημοσιότητα μου έκανε καλό ή κακό. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει από τις δουλειές που έχω κάνει τι είναι ο Αλέξανδρος». Δήλωσε στον Αλέξη Μίχα για τη συνολική πορεία του.

Το πρόβλημα της υγείας του τον έκανε να δει τη ζωή διαφορετικά

«Το χειρουργείο με άλλαξε ριζικά. Άλλαξα τον τρόπο που σκέφτομαι. Μέσα σε ένα βράδυ είδα ξαφνικά να χάνονται τα πάντα. Η δημοσιότητα, η καριέρα, ο ίδιος μου ο εαυτός και η υγεία μου. Εκείνη τη μέρα είπα πως η μέρα που ξημερώνει τώρα έχει 24 ώρες. Ζω το κάθε λεπτό στο 100%». Εξομολογήθηκε για το πρόβλημα υγείας του το 2009.

Στο τέλος αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται να τον δούμε σε σειρά στην τηλεόραση, καθώς έχει ήδη δεχτεί πρόταση

«Είναι μια πρόταση για λίγα επεισόδια σε σίριαλ που θα είναι πολύ καινοτόμο για την ελληνική τηλεόραση».