Αλεξάντερ Πέιν: Έλληνας και με την βούλα ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης

8 Φεβρουαρίου 2022 23:10

Πολλές φορές έχει μιλήσει με υπερηφάνειαγια την Ελληνική του καταγωγή τωρα είναι Έλληνας και με την βούλα. Ο λόγος Αλεξάντερ Πέιν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, με τις ελληνικές ρίζες έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Ο Αλεξάντερ Πέιν (Constantine Alexander Payne) έχει καταγωγή από Σύρο, Αίγιο και Λιβαδειά, ενώ πριν έξι χρόνια ο δήμος Αιγίου τον είχε χρίσει επίτιμο δημότη. Εκεί γνωρισε και την σύζηγο του Μαρία Κόντου με την οποία στην αρχη μοιραζόντουσαν την ζωη τουσ μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας, μέχρι που ήρθε στον κοσμο το παιδί τουσ και εμείναν παραππανω διάστημα στο Αίγιο. Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην καναδική τηλεόραση είχε πει για τις ελληνικές του ρίζες:

«Είμαι Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου έφτασε στην Ομάχα γύρω στο 1912 με το όνομα Νίκος Παπαδόπουλος. Υπήρχε μια ανθελληνική εξέγερση, οπότε μέχρι το 1915, θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει το όνομά του και όχι απλώς να το συντομεύσει σε “Παππάς” όπως κάνουν πολλοί Έλληνες, αλλά να το αμερικανοποιήσει εντελώς».