Αλέξης Γεωργούλης: Διχασμένη η ελληνική σόουμπιζ για την καταγγελία σε βάρος του

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

22 Απριλίου 2023 11:51

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Η πολύ σοβαρή υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη με την καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, συζητήθηκε πολύ στους κόλπους της ελληνικής σόουμπιζ.

Παρουσιαστές και ηθοποιοί, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Γεωργούλη, τοποθετήθηκαν στο θέμα.

Από τα όσα ειπώθηκαν προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι της σόουμπιζ δεν τηρούν ενιαία στάση. 

Η Δανάη Μπάρκα είπε: «Η δική μας θέση όπως έχουμε ξαναπεί, και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις και πριν βγουν οι αποφάσεις, αντί να προάγουμε τη βία και την κακοποίηση σε ανθρώπους που μπορεί να είναι ήδη κακοποιητές στον οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι να κατευνάζουμε τα πνεύματα και να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει. Δεν μπορούμε να δικάσουμε ή να αθωώσουμε».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Καινούργιου υπογράμμισε: «Μία γυναίκα θα κάνει την καταγγελία όποτε η ίδια νιώθει έτοιμη. Δεν μπορώ να ακούω ‘για ποιο λόγο μετά από τρεις μήνες είπε το όνομα του;’. Όπως, επίσης, δεν μπορώ να ξανακούσω και το λέω αυτό γενικότερα ‘δεν είχε λόγο αυτός να βιάσει’, ‘δεν είχε λόγο επειδή ήταν ωραίος’, ‘δεν είχε λόγο επειδή ήταν έτσι’. Είπαμε και πριν πως ο βιαστής, ο δολοφόνος πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Και όταν εμείς λέμε ‘γιατί δεν βγήκε τότε’, βιάζουμε και εμείς την όποια καταγγέλλουσα και το όποιο θύμα. Διότι θέλει χρόνο να ωριμάσει. Δεν λέμε 50 χρόνια αλλά και 50 χρόνια μπορεί να είναι λογικό γιατί δεν το άντεχε και κάποια στιγμή θέλησε να τα πει όλα».

Η Ελένη Χατζίδου εξέφρασε την ακόλουθη άποψη: «Όλων η θέση είναι δύσκολη γιατί μιλάμε για ένα πρόσωπο γνωστό. Άλλοι είναι καλοί του φίλοι, όπως η Δανάη Μπάρκα και είναι μέσα στο περιβάλλον της. Όλοι δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε, έτσι; Και εννοείται, όπως είπε ο Δημήτρης Μακαλιάς ‘δεν παίρνω θέση’, δεν παίρνουμε θέση γιατί όσο μπορεί να έχουν γίνει όλα αυτά για τα οποία καταγγέλλεται άλλο τόσο μπορεί να μην έχουν γίνει κιόλας».

Η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου είπε: «Εγώ ό,τι κι αν συμβαίνει, είμαι πάντα με τα θύματα. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι κι αν είναι».

Η θέση της Μαριάντας Πιερίδη έχει ως εξής: «Έχουμε καταδικάσει έναν άνθρωπο πριν καν γίνει το δικαστήριο. Ό,τι είναι να γίνει θα το κρίνει το δικαστήριο. Εγώ δεν είμαι δικαστής και θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος να τον δικάζουμε πριν γίνει το ο,τιδήποτε. Όπως πρέπει να προστατεύεται το θύμα, πρέπει να προστατεύεται και ο θύτης. Δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα έτσι. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αυτή αλλά μπορεί και να είναι, που άδικα κατηγορείται ένας άνθρωπος αλλά ποτέ μετά δεν επανέρχεται εκεί που ήταν. Αν καταδικαστεί, εύχομαι στη γυναίκα να καταφέρει να επανέλθει. Αν όμως, αθωωθεί τι θα κάνουμε μετά;».

Η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά έγραψε στα social media: «Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, επανήλθε σημειώνοντας: «Τον Αλέξη τον γνωρίζω χρόνια. Είναι ένα καλοσυνάτο και ευγενικό παιδί. Δεν τον έχω ικανό για μια τέτοια πράξη. Αν στο μεταξύ τρελάθηκε και κάνει αξιόποινες πράξεις, γι’ αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κι όχι εμείς. Δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω τα λόγια του υποτιθέμενου θύματος, δεν υποθάλπω εγκληματίες, το αντίθετο αντιδρώ σε οποιαδήποτε δολοφονία προσωπικότητος και ζωής βάσει πληροφοριών».

Η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη είπε: «Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν καταπίνω αμάσητη τροφή. Είμαι άπιστος Θωμάς και αυτή είναι η φύση μου. Εγώ το ψάχνω, περιμένω και θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο άκουσμα αυτό αν γινόταν πέντε μήνες πριν ή πέντε μήνες μετά. Το ότι γίνεται τώρα με κάνει απλώς να έχω πολλά ερωτηματικά. Είκοσι ημέρες πριν γίνουν οι εκλογές, με κάνει να έχω εγώ ερωτηματικά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που χάφτω ό,τι ακούσω, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Εάν χτυπήθηκαν κάποια πρόσωπα σαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σαν βιασμοί, σαν… μόνο από τον δικό μας χώρο βγήκαν ονόματα. Σε όλους τους άλλους χώρους είναι άγιοι;».

Η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη ήταν σαφής: «Θεοποιούμε τον θύτη γιατί τον έχουμε κάνει αφορμή για να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις βιασμών και να επανέλθουν στην επιφάνεια, ακόμα και αν είναι ή δεν είναι καταδικασμένοι. Κάνουμε τέτοια διαφήμιση στους βιαστές αυτή τη στιγμή που τι να σας πω… τους έχουμε κάνει και ήρωες της επικαιρότητας. Δεύτερον, δεν σέβεται κανείς και δεν λυπάται κανένας αυτή τη γυναίκα, την όποια γυναίκα, σήμερα είναι αυτή, αύριο θα είναι κάποια άλλη, εύχομαι να μην υπάρξει άλλη, αποκλείεται θα υπάρξει και τις προηγούμενες που υφίστανται αυτήν την στιγμή… Την έχουμε κάνει κομματάκια, κουρελού, τη βάζουμε δίπλα από τον Λιγνάδη, τον Φούφουτο, το Μούμουτο, τον έναν και τον άλλον. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, ο βιασμός είναι η χειρότερη μορφή βίας, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμη και στον πολιτικό λόγο να αντιμετωπίζονται κι εκεί θα ψάξετε την μορφή βίας ως ασθενής τάξη».

Τέλος, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή επισήμανε: «Εξεπλάγην. Με τον Αλέξη δουλέψαμε μαζί, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα, έχω πάρει θέση σε αυτό, ήμουν κι εγώ μία από εκείνες που είχα βγει για το metoo, έχω παροτρύνει γυναίκες και άνδρες να μιλήσουν, είναι πολύ άβολη η θέση μου αυτή τη στιγμή. Ναι μεν δουλεύεις με κάποιον και είναι εντάξει, όταν μίλησα κι εγώ, άκουγα να λένε ‘αυτός που λέει η Παναγιώτα, ή η Τζένη Μπότση, ή Ζέτα Δούκα, είναι καλός άνθρωπος, είναι ταλαντούχος’. Ναι και; Όποιος είναι ταλαντούχος, πρέπει να ‘ναι και καλός άνθρωπος. Το ξεχνάμε; Έτσι αδικούμε τους πραγματικά ταλαντούχους και τους πραγματικά καλούς ανθρώπους. Είναι ευαίσθητο το θέμα. Ο ίδιος ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και μία γυναίκα. Είπαν ότι βγήκε μετά από τέσσερις μήνες και γιατί τώρα, το άκουσα κι αυτό. Εμένα μου πήρε δεκαπέντε χρόνια να μιλήσω και η οικογένειά μου δεν το ήξερε. Εγώ για να βγω να μιλήσω, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έπρεπε να το μάθει ο άνδρας μου, η οικογένειά μου, ο πατέρας μου. Μη βγαίνουμε να λέμε τέτοια πράγματα και ειδικά όταν τα ακούμε από γυναίκες».