Αλέξης Γεωργούλης: Εξελίξεις με την υπόθεσή του μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό

Συντάκτης: Newsroom

23 Απριλίου 2023 10:15

Ολοένα και τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό εις βάρος μιας γυναίκας. Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για την άρση ασυλίας του και την κατάθεσή του έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του αναμένεται να γίνει προς το τέλος Μαΐου και θα ακολουθήσει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, αναμένεται να γίνει στις 8 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με την τοποθέτηση αρμόδιου εισηγητή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου ενώ το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν θα υπάρξει αντίλογος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο της Kομισιόν, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της νομικής εκπροσώπου.