Αλέξης Γεωργούλης: Στην Ελλάδα για τις εκλογές – Σήμερα η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Συντάκτης: Newsroom

23 Μαΐου 2023 13:20

Αλέξης Γεωργούλης: Στην Ελλάδα για τις εκλογές – Σήμερα η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για να αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σε περίπτωση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και παραπομπής του σε δίκη, αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη. Ο ίδιος μάλιστα είχε ζητήσει με τρεις επιστολές του επίσπευση της διαδικασίας.

Ο κολλητός φίλος του Αλέξη Γεωργούλη αποκάλυψε στο Πρωινό και στον Θάνο Βάγιο ότι ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής βρέθηκε στη Λάρισα για τις εκλογές.

-Τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με τον κύριο Γεωργούλη πότε ήταν;

Ήταν πριν τρεις μέρες, στις εκλογές, τώρα. Απ’ ότι μου είπε θα ψήφιζε.

-Με αεροπλάνο ήρθε;

Με αεροπλάνο, ναι.

-Σας είχε ενημερώσει ότι θα κατέβαινε Ελλάδα;

Όχι, δεν με ενημερώνει. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Με πήρε τηλέφωνο, «έρχομαι απ’ το σπίτι». Καθίσαμε, επί ένα δίωρο διάβαζε την μικρή μου κόρη που πάει Ε’ Δημοτικού και δεν τα πάει λίγο καλά στα μαθηματικά. Πάει Ε’ Δημοτικού, δεν καταλάβαινε κάτι και της εξηγούσε επί δύο ώρες, της εξηγούσε τους όρους! Μετά κάναμε την γυμναστική μας, όλα καλά. Εννοείται ότι δεν συμβαίνει κάτι σ’ εμάς και όλοι οι φίλοι είναι, δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Ό,τι κάναμε και πριν, κάνουμε και τώρα. Βγήκαμε έξω και περπατήσαμε στο πεζοδρόμιο επί 2 χιλιόμετρα, είναι μεγάλος ο δρόμος, περνά πολύς κόσμος. Δεν κρυβόταν ο Αλέξης από κάτι.

-Αυτοί που τον συνάντησαν, ποια ήταν η στάση τους απέναντι του;

«Γεια σου Αλέξη, που είσαι;» Κανένας δεν κρυβόταν, ίσα-ίσα χάρηκαν πάρα πολύ που τον είδαν. Όλοι ρωτάνε που είναι ο Αλέξης, τι κάνει, που βρίσκεται. Κανένας δεν ρωτάει αν έγινε ή δεν έγινε κάτι. Όλοι ξέρουν ότι δεν έγινε τίποτα! Εννοείται ότι τον στηρίζουμε όλοι μας, απλά λυπόμαστε γιατί αναγκάζεται ο Αλέξης κάπου να μην εμφανίζεται, στο αεροδρόμιο που πάει, στην Ευρώπη και όλα αυτά.

-Σας έδωσε να καταλάβετε ότι παρακολουθεί αυτά που λέγονται στα Μέσα ενημέρωσης;

Εγώ ο ίδιος αν θα δω κάτι, θα του στείλω ένα μήνυμα το messenger. Θα τον ενημερώσω ότι κάποιος είπε κάτι. Σίγουρα (παρακολουθεί) και σίγουρα χαίρεται που κανένας, μα κανένας, δεν έφτασε στα αυτιά του ότι κάποιος υποψιάζεται κάτι γι’ αυτόν. Όλα τα παρακολουθεί. Δεν δείχνει να ανησυχεί για κάτι, πέρα από τον χρόνο που λειτουργεί σε βάρος του.