Από τη Μόσχα, με αγάπη, Αλέξης Τσίπρας: «Μου λείπουν οι βόλτες με τη μοτοσικλέτα»

7 Δεκεμβρίου 2018 15:39

Moscow calling. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, με σκοπό την «αναζωπύρωση» των ελληνορωσικών σχέσεων, είπε να δώσει και μια συνέντευξη. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν για την εκπομπή «Formula of Power».

Στο ερώτημα «ποιο είναι πιο κοντά σε εσάς, η μηχανή της νιότης σας ή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο;», απάντησε: «Σίγουρα οι μοτοσικλέτες. Ξέρετε το να μπορεί κανείς να οδηγεί με ασφάλεια, αλλά να τρέχει με μία μοτοσικλέτα σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα που, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το έχω στερηθεί».

Δεν μπορούσε να μη μιλήσει και για την… περιβόητη γραβάτα – που δεν επιλέγει: «Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση».

Χιουμοράκι ή όχι -ναι, χιουμοράκι ήταν-, μ’ αυτά και μ’ αυτά μίλησε και για πολιτική, τονίζοντας:  «Η γεύση της εξουσίας είναι γλυκόπικρη», καθώς, όπως είπε εμφατικά βρέθηκε «στην πιο ιστορική και πιο δύσκολη ταυτόχρονα περίοδο της σύγχρονης μεταπολιτευτικής δημοκρατίας της Ελλάδας».

Όσο για τα προβλήματα των Ελλήνων, που πεινάνε, αφήστε τα κύριε Αλέξη μας. Μιλάτε εσείς για τη Ρωσία, τον  «σημαντικό εταίρο στον ενεργειακό τομέα», αλλά και «σε θέματα της εξωτερικής πολιτικής» κι αφήστε τα να διαιωνίζονται… Χθες έγινε της τρελής σ’ Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ήταν αναμενόμενο. Πού ήταν ο Αλέξης; Κρυμμένος πίσω απ’ τις… λέξεις – που λέει και το τραγούδι!  Κυριολεκτικά.