Αλίκη Αρβανιτίδη: Η σύζυγος του Πασχάλη ήταν η ντράμερ των Sweet Girls

Συντάκτης: Newsroom

7 Αυγούστου 2022 22:10

Το 1966, στα 16 της χρόνια, ήταν η ντραμίστρια των Sweet Girls, του πρώτου γυναικείου ροκ συγκροτήματος στην Ελλάδα -τότε Αλίκη Γεωργίου και το 1975 Αλίκη Αρβανιτίδη, σύζυγος του Πασχάλη.

Η Αλίκη ήταν 14 χρόνων όταν γνώρισε τον Πασχάλη, σε πλατωνική σχέση. Τότε, τους χώρισε ο αυστηρός της πατέρας.

Η περιπετειώδης ζωή της Αλίκης πριν παντρευτεί τον Πασχάλη
Βρισκόμαστε στο έτος 1966. Φανταστείτε την εικόνα: Η Αλίκη, μόλις 16 ετών, ανεβαίνει στη ντραμς, δίπλα της, το συγκρότημά της (όλα τα μέλη γυναίκες, νεαρές Θεσσαλονικιές), οι Sweet Girls, και κάτω από τη σκηνή, το πλήθος που ανυπομονεί για να αρχίσουν. Η Αλίκη μετρά 1… 2… 3… Χτυπά τις μπαγκέτες και πλησιάζει στο μικρόφωνο που είναι τοποθετημένο μπροστά της. Τραγουδά: «I think I’m gonna be mad I think it’s today … yeah!». Και αυτό το yeah, το βγάζει με ένα εκπληκτικό ουρλιαχτό που απλώνει φωτιά. Αγόρια και κορίτσια τώρα χορεύουν, ενώ οι Sweet Girls παίζουν το τραγούδι «Ticket to Ride» των Beatles.

Τι  είπε η Αλίκη Αρβανιτίδη σον δημοσιογράφο Μανώλη Νταλουκα: «Μπήκα στο γκρουπ, στις Sweet Girls κρυφά από τον πατέρα μου. Του είχα ζητήσει να μου αγοράσει κιθάρα και το απαγόρευσε γιατί ήθελε να αφοσιωθώ στα μαθήματά μου, να σπουδάσω και να γίνω γιατρός. Εγώ του είχα πει: “Τι; σε νεκροτομεία δεν μπαίνω!”. Έτσι γράφτηκα στον Οδηγισμό (στα κορίτσια προσκόπους) για να έχω δικαιολογία να βγαίνω. Και πήγαινα κρυφά στις πρόβες και στις συναυλίες με τα κορίτσια…».

– Ήταν τότε που γνωρίστηκες με τον Πασχάλη;

«Όχι. Με τον Πασχάλη είχαμε γνωριστεί πιο πριν, όταν ήμουν 14 χρόνων. Είχαμε μια πλατωνική σχέση. Αλλά, το 1964, μας είδε ο πατέρας μου στον δρόμο και έκανε μεγάλη φασαρία. Αναγκάστηκα να διακόψω τη σχέση. Το 1966 και αρχές 1967, όσο ήμουν με τις Sweet Girls, δεν ήμουν με τον Πασχάλη. Εκείνος τότε ήταν πολύ ζωηρός και άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Μετά το 1967, που τα φτιάξαμε κανονικά, του τα έκοψα όλα».

Πηγή: iefimerida.gr