Αλίνα Καλτσίδου: η κόρη του βασιλιά του τσιμέντου που λατρεύει την Ελλάδα

20 Ιανουαρίου 2021 17:45

Είναι η κόρη ενός από τους πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Τι κι αν ζει στην Ζυρίχη, ωστόσο, όποτε βρίσκει χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα και φροντίζει να κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της. Η Αλίνα Καλτσίδου, κόρη του «βασιλιά του τσιμέντου» Φιλάρετου Καλτσίδη, του ιδιοκτήτη του Eurocement Group, του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου στην Ρωσία. Μιλά ελληνικά και είναι λάτρης της Ελλάδας, και συγκεκριμένα της Μεσσηνίας. Ερωτευμένος από τις ομορφιές της περιοχής, αγόρασε έναντι αστρονομικού ποσού μία ειδυλλιακή παραθαλάσσια βίλα σε έκταση 40 στρεμμάτων, δίπλα στο χωριό Βασιλίτσι, κοντά στην Κορώνη, από τον διάσημο αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Κάρολο Σιουπ, την οποία και ανακατασκεύασε διατηρώντας ωστόσο πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως το αίθριο και τα υπέροχα αγάλματα που στολίζουν τους κήπους και τις βεράντες, με θέα το απέραντο γαλάζιο.
Μάλιστα, εκεί πάντρεψε και την κόρη του Αλίνα Καλτσίδου το 2013 με τον Ελβετό, πολωνικής καταγωγής σύζυγό της Πάτρικ Ποπράφσκι, σε έναν γάμο απόλυτης χλιδής, με την αφρόκρεμα της ρωσικής ελίτ να καταφθάνει με ιδιωτικά τζετ.

Η Αλίνα Καλτσίδη με τον σύζυγό της Πάτρικ Ποπράφσκι
Αν έβαζε κανείς τίτλο στη ζωή της τότε θα μπορούσαμε να πούμε “Μια διεθνής jet- setter που λατρεύει την Ελλάδα”. Μπορεί να ζει μόνιμα στην αριστοκρατική Ζυρίχη και να  κάνει διακοπές στα πιο εξωτικά μέρη του κόσμου, όμως κάθε χρόνο φροντίζει να ξεκλέψει λίγες ημέρες προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο στην αγαπημένη της Ελλάδα, εκθειάζοντας πάντα τις ομορφιές της. Αυτό έκανε και πρόσφατα όταν επισκέφτηκε την βίλα της οικογένειας στην Κορώνη ποστάροντας φωτογραφίες από τον παράδεισο της που έχει και ιδιωτική παραλία.