Almopia Terra

5 Ιανουαρίου 2022 19:26

Almopia Terra

Το κόκκινο πιπέρι Αριδαίας ή αλλιώς “πιπεριά Mπαχόβου” καλλιεργείται στην γη Αλμωπίας για πάνω από 100 χρόνια. Με αφορμή τον “κόκκινο χρυσό” και τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες στις δεκαετίες του ‘50 δημιουργήθηκαν 2 εργοστάσια μεταποίησης κόκκινης πιπεριάς στην Αριδαία.
Σήμερα, δύο νέα παιδιά αποφάσισαν να ιδρύσουν την Almopia Terra, με σκοπό να παράγουν και να τυποποιούν κόκκινο πιπέρι με νέες μεθόδους, διατηρώντας την ποιότητα, τη γεύση, το χρώμα αλλά και τον βιολογικό χαρακτήρα της παραγωγής!