AlphaProlipsis & ProlipsisNet – Συνέντευξη Ράνια Ουσταμπασίδου

14 Δεκεμβρίου 2022 18:01

Συνέντευξη

Ράνια Ουσταμπασίδου

Με μακρόχρονη πορεία σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η δυναμική ιδιοκτήτρια και διευθύντρια των ιατρικών κέντρων AlphaProlipsis και ProlipsisNet, Ράνια Ουσταμπασίδου, μιλά στο Ciao magazine.

Το Δίκτυο Ιατρικών Κέντρων AlphaProlipsis και ProlipsisNet, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, έχει αναπτύξει πλήθος συνεργασιών με Διαγνωστικά Κέντρα και ιατρούς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

-Κυρία Ουσταμπασίδου διατελέσατε επί μια 25ετία στέλεχος και μέτοχος μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ενώ διατελέσατε  μέλος του Δ.Σ. της HELLAS LAB, όπου και συμμετείχατε ενεργά στην εκπόνηση σχεδίων που αφορούν στην εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Ποιότητας στα ελληνικά ιατρικά εργαστήρια. Μεταξύ άλλων συμμετείχατε  επανειλημμένα σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσατε να θεωρηθείτε “Γυναίκα της Χρονιάς”. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες των εργαστηρίων AlphaProlipsis και Prolipsisnet και τα καινούργια τμήματα που έχουν προστεθεί στο χώρο σας.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια ALPHA PROLIPSIS είναι μια σχετικά νέα ιατρική εταιρεία που επικεντρώνεται στην υγειονομική περίθαλψη και την προληπτική Ιατρική. Διαθέτουμε ήδη έξι ιδιόκτητα ιατρικά εργαστήρια στην περιοχή της Αττικής. Δεχόμαστε δείγματα από εκατοντάδες ιατρικά εργαστήρια, κλινικές και πάνω από 400 ιδιώτες ιατρούς.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια ALPHA PROLIPSIS εξειδικεύονται στους τομείς της Κυτταρολογίας, της Μικροβιολογίας, της Ακτινολογίας  και των μοριακών εξετάσεων.

Το Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής  PROLIPSISNET είναι μια σχετικά νέα ιατρική εταιρεία που επικεντρώνεται στην Αισθητική Ιατρική. Βρίσκεται στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και προσφέρει τις πιο προηγμένες αισθητικές θεραπείες με εγγυημένα μακροχρόνια αποτελέσματα. Διαθέτουμε Τμήμα Αποτρίχωσης με μηχανήματα Alexandrite τελευταίας τεχνολογίας. Οι ιατροί μας έχουν πολυετή εμπειρία σε θεραπείες botox, μεσοθεραπείας, νημάτων, lifting , χρήσης υαλουρονικού και ιστικής ανάπλασης.

-Τι καινούργιο πιστεύετε ότι έχει φέρει στον χώρο της υγείας το δίκτυο AlphaProlipsis και Prolipsisnet;

Είμαστε μοναδικοί στο είδος μας, όχι μόνο επειδή διενεργούμε διαπιστευμένες και απόλυτα αξιόπιστες ιατρικές εξετάσεις  αλλά επειδή συμβάλλουμε (εφόσον μας ζητηθεί) στο σχεδιασμό στοχευμένων θεραπειών που βασίζονται στα  εξατομικευμένα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων των ασθενών μας.

Στοχεύουμε στο συνδυασμό άριστα εξειδικευμένου προσωπικού, εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και διαπιστευμένων μεθόδων με σκοπό την αξιόπιστη πρόληψη , την έγκαιρη διάγνωση και τον ορθολογικό προγραμματισμό και σχεδιασμό της θεραπευτικής παρέμβασης.

-Πρόσφατα ενσωματώσατε στα κέντρα σας και τομέα Αισθητικής Ιατρικής. Μιλήστε μας γι’ αυτή την καινοτομία και τους χώρους σας.

Το PROLIPSISNET είναι ένα πρότυπο Ιατρικό  Κέντρο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της  Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρικής Αισθητικής και των Laser. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους για να προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και εξυπηρέτηση. Στο PROLIPSISNET χαρίζουμε υγεία αλλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα στους πελάτες μας. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αποτελείται από Πλαστικούς χειρουργούς, Κλινικούς Βιοπαθολόγους, Νοσηλευτές και Αισθητικούς. Το Κέντρο μας ανανεώνει και εμπλουτίζει την υλικοτεχνική υποδομή του, ενώ δεν σταματά να επενδύει στη εκπαίδευση του προσωπικού, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο και συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα Συνέδρια και Εκθέσεις.  Στόχος είναι η αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών και η αυτοπεποίθηση που κερδίζουν με τα αποτελέσματα των θεραπειών.

-Πώς οραματίζεστε το μέλλον των AlphaProlipsis τα επόμενα χρόνια; Σκέφτεστε να επεκταθείτε στην εγχώρια αγορά με νέα κέντρα, εκτός από τα έξι που έχετε στην Αθήνα;

Η ανάπτυξη της αισθητικής ιατρικής  και των βιοεπιστημών είναι ραγδαία και απαιτεί  σημαντικές επενδύσεις. Παρότι καινούρια εταιρεία,  έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή κερδοφορία γιατί τα ιατρικά μας προγράμματα και προϊόντα είναι ξεχωριστά και έχουν τύχη ευρύτερης αποδοχής από τον ιατρικό κόσμο αλλά και τον ελληνικό πληθυσμό.

Παράλληλα, είμαστε σε διαρκή αναζήτηση δυναμικών συνεργατών που θα μοιραστούν το όραμά μας και θα συμμετάσχουν στα σχέδια επέκτασης της εταιρείας μας. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών αποτελεί το κλειδί της δυναμικής ανάπτυξης που επιθυμούμε να παρουσιάσουμε στο προσεχές μέλλον.

-Τα τόσα ταξίδια που έχετε κάνει σας έχουν βοηθήσει να γίνετε καλύτερος άνθρωπος;

Ασφαλώς. Αρχικά στα ταξίδια έμαθα  να σέβομαι το διαφορετικό. Είδα  ανθρώπους να λειτουργούν αλλιώς σε σχέση με τη χώρα μας. Γνώρισα διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και πολιτισμούς. Μαθαίνοντας να σέβομαι το διαφορετικό, έμαθα να ακούω  πιο εύκολα μια διαφορετική άποψη από τη δική μου και να καταλαβαίνω  πιο εύκολα έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Έτσι βελτίωσα την ικανότητά μου να επικοινωνώ καλύτερα με τους γύρω μου και να συνεννοούμαι ουσιαστικά, γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα ερεθίσματα και τις γνώσεις που συγκέντρωσα από την επαφή με ανθρώπους από κάθε σχεδόν γωνιά του πλανήτη.

-Συμφωνείτε ότι η σωματική άσκηση είναι ένα από τα μυστικά των επιτυχημένων γυναικών;

Ασφαλώς. Καθημερινά προσπαθώ να βρίσκομαι σε πολύ  καλή φυσική κατάσταση, κάνοντας yoga, κυκλική γυμναστική και jogging.  Από τα αθλήματα μου αρέσει περισσότερο η κολύμβηση.  Το κολύμπι με βοηθά να γυμνάζω όλο μου το σώμα και παράλληλα μου δίνει ένα αίσθημα τόνωσης, χαλάρωσης και ευεξίας.

-Εκτός από τα ταξίδια και την σωματική άσκηση, πού επικεντρώνεται η κοινωνική σας δραστηριότητα;

Εκτός από τα ταξίδια και την κολύμβηση,  μου αρέσουν ιδιαίτερα  οι μουσικές  παραστάσεις και να χαλαρώνω με καλή παρέα. Από τα είδη της μουσικής προτιμώ την ξένη ποιοτική μουσική και ιδίως την όπερα και την τζαζ.

-Ποια είναι χαρακτηριστικά που σας έκαναν μια επιτυχημένη και καταξιωμένη γυναίκα – επιχειρηματία;

Είμαι  άνθρωπος  που πιστεύω  στον εαυτό μου και διαθέτω μεγάλη  αυτοπεποίθηση.  Είμαι απόλυτα αφοσιωμένη με ό,τι κάνω επαγγελματικά. Προσπαθώ να μην απογοητεύσω κανέναν και κυρίως εκείνους που με αγαπούν και με εμπιστεύονται.

Στοιχεία Επικοινωνίας

AlphaProlipsis & ProlipsisNet - Συνέντευξη Ράνια Ουσταμπασίδου