Αν Χάθαγουεϊ: «Όταν κέρδισα το Όσκαρ δέχτηκα μίσος»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Οκτωβρίου 2022 09:30

Η Αν Χάθαγουεϊ, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην ταινία «Les Misérables» του 2012, μίλησε στην εκδήλωση του ELLE «Women in Hollywood» στο Λος Άντζελες για το μίσος που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τα ΜΜΕ πριν και, ιδιαίτερα, μετά τη διάκρισή της.

«Δέκα χρόνια πριν, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τη ‘γλώσσα’ του μίσους από μια νέα οπτική γωνία», είπε η διάσημη πρωταγωνίστρια Αν Χάθαγουεϊ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ο πόνος που προκαλείς εσύ ο ίδιος ξαφνικά με κάποιον τρόπο ενισχύεται πίσω σε εσένα, ας πούμε, στην πλήρη ένταση του διαδικτύου… Είναι ένα πράγμα».

Η χολιγουντιανή σταρ δήλωσε ότι η εμπειρία της την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είχε καμία επιθυμία να έχει σχέση με αυτό τον χώρο. «Δεν θα δημιουργούσα πλέον τέχνη από αυτό το μέρος. Δεν θα ζούσα με φόβο ούτε θα μιλούσα τη γλώσσα αυτή για κανένα λόγο».

Η Χάθαγουεϊ κέρδισε πληθώρα βραβείων για την ερμηνεία της εκείνη τη χρονιά, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα και BAFTA και θεωρούνταν μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ. Μαζί με την επιτυχία της, ωστόσο, ήρθε και η σκληρή κριτική από κάποιες πλευρές.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ύπαρξης και της συμπεριφοράς», πρόσθεσε η Χάθαγουεϊ. «Μπορείτε να κρίνετε τη συμπεριφορά. Μπορείς να συγχωρέσεις τη συμπεριφορά ή όχι.

Αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε και κυρίως να μην μισείτε κάποιον επειδή υπάρχει. Και αν το κάνεις, δεν είσαι εκεί που πρέπει».

Στη συνέχεια υπογράμμισε τη σημασία του να μάθει ο κόσμος από τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα επαναλάβει στο μέλλον: «Το μίσος είναι συμπεριφορά που όπως την μάθεις, μπορείς να την ξεμάθεις. Ελπίζω να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να ξαναμάθουν την αγάπη».

«Να είστε χαρούμενοι για τις γυναίκες. Να είστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τις γυναίκες με υψηλές επιδόσεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο», επισήμανε.

Έκλεισε, πάντως, με ένα θετικό μήνυμα, επισημαίνοντας ότι το μίσος είναι μια μαθημένη συμπεριφορά, που κάποιος μπορεί να αφήσει πίσω του.

«Υπάρχει ένας εγκέφαλος εκεί. Ελπίζω όσοι νιώθουν αυτό το απαίσιο συναίσθημα, να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να ξαναμάθουν την αγάπη», πρόσθεσε η Χάθαγουεϊ.