Αναίμακτη (Non Ablative) Αισθητική Γυναικολογία, θεραπείες και τεχνικές. Δημητρακόπουλος Ιωάννης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος 

Δημοσιεύθηκε: 9 Ιουνίου 2020 18:19
Αναίμακτη (Non Ablative) Αισθητική Γυναικολογία, θεραπείες και τεχνικές.  Δημητρακόπουλος Ιωάννης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος 

Μη Χειρουργικές Θεραπείες και Τεχνικές στην Αισθητική Γυναικολογία με άμεσα αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά χωρίς πόνο . Γυναικολογικά προβλήματα που μέχρι χθες  αποτελούσαν ταμπού, επιλύονται σήμερα άμεσα  με σύγχρονες και πρωτοποριακές τεχνικές με μια απλή επίσκεψη στον εξειδικευμένο γυναικολόγο δίνοντας στην γυναίκα την αυτοπεποίθηση και την άνεση να διαχειριστεί την προσωπική της ζωή χωρίς άγχος , βελτιώνοντας τις προσωπικές της σχέσεις .

 

Η Αναίμακτη Αισθητική Γυναικολογία έχει ως αντικείμενο την  ανανέωση της μορφής και της λειτουργικότητας των γυναικείων σεξουαλικών οργάνων άμεσα χωρίς χειρουργείο και χωρίς παρενέργειες.

Τις τελευταίες δεκαετίες με την εφαρμογή των νέων τεχνικών στην αισθητική ιατρική και χειρουργική πετύχαμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα σε γυναίκες νεότερες ή μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε ζήτηση για κοσμητική αλλά και λειτουργική ανανέωση των σεξουαλικών οργάνων ώστε να ταιριάζουν με το ανανεωμένο σώμα και πρόσωπο και με μια γυναίκα σύγχρονη δημιουργική όμορφη δραστήρια υπέροχη και δυναμική.

Δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα:

Στην Ευρώπη κατά μέσω όρο οι γυναίκες περνάνε στην εμμηνόπαυση σε ηλικία 52 ετών και συνεπώς διανύουν περίπου το 40% της ζωής τους, δηλαδή πολλές δεκαετίες της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση. Πρόκειται για δημιουργικά χρόνια κατά τα οποία πολλές γυναίκες κάνουν νέα βήματα στην ζωή τους και δείχνουν υπέροχες.

 • 40% των σεξουαλικώς δραστήριων γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας, υποφέρουν από σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε βαθμό που τους προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα.
 • 20% των γυναικών δεν έχουν νιώσει ποτέ οργασμό.
 • 5% των εικοσάχρονων γυναικών πάσχουν από ακράτεια ούρων η οποία τους προκαλεί προβλήματα υγιεινής και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 50% των 60χρονων γυναικών.
 • Η ακράτεια ούρων αποτελεί τον κύριο λόγο εξαιτίας του οποίου ηλικιωμένες γυναίκες καταφεύγουν σε οίκους ευγηρίας.

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ περίπου το 50% των γυναικών πάσχουν από κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας.  Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω προβλήματα συνήθως οφείλονται ή συνυπάρχουν με άλλα προβλήματα που αφορούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα  όπως :

 • κολπική χαλάρωση λόγω τοκετών, ορμονικών προβλημάτων ή λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης,
 • ατροφία του κόλπου, συνήθως λόγω εμμηνόπαυσης ή ορμονικών προβλημάτων,
 • ακράτεια ούρων και
 • μελάχρωση του δέρματος στα έξω γεννητικά όργανα.

Οι σύγχρονες  εφαρμογές  της αναίμακτης αισθητικής  γυναικολογίας μας δίνουν την δυνατότητα να  αντιμετωπίσουμε  άμεσα χωρίς χειρουργείο και χωρίς παρενέργειες, προβλήματα όπως

-κολπική χαλάρωση, ή

-χαλάρωση του πυελικού εδάφους,

-μικρού βαθμού ακράτεια ούρων, να επιτύχουμε

-αποκατάσταση τραυμάτων

-ουλών μετά από χειρουργεία όπως σε περιπτώσεις

-καισαρικής τομής,

-κολπικών χειρουργείων

-περινεοτομής (τομή κόλπου και περίναιου από τον μαιευτήρα για να διευκολυνθεί ο τοκετός). Επίσης στην

-αποκατάσταση ρήξεων  του κόλπου,

-του αιδοίου ή

-του περίναιου μετά από τοκετό, στην

-αποκατάσταση ραγάδων μετά από κύηση ή αυξομείωση βάρους, στην

-αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και

-αποκατάσταση της σφριγηλότητας κόλπου και αιδοίου και

-αποκατάσταση της ευαισθησίας των σημείων που συνδράμουν στον γυναικείο οργασμό που παρουσιάζουν μειωμένη αισθητικότητα με την πάροδο της ηλικίας ή λόγω ορμονικών διαταραχών τραύματος και τοκετού.

Για να πετύχουμε τα παραπάνω ευεργετικά αποτελέσματα εφαρμόζουμε  σύγχρονες τεχνικές αναίμακτης αισθητικής γυναικολογίας,

Όλα τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίζονται σε εξειδικευμένο ιατρείο σε 20-40 λεπτά χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές και κατάλληλα μηχανήματα χωρίς να καταφεύγουμε σε χειρουργείο, χωρίς πόνο, με την ελάχιστη ταλαιπωρία της ασθενούς, με μηδαμινό ρίσκο, με πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας (1-2 ημέρες συνήθως), και μικρό κόστος σε σχέση με αντίστοιχο χειρουργείο. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της ασχολίες.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα και σε σχέση με το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και σε σχέση με την αίσθηση, την άνεση και την απόκτηση αυτοπεποίθησης.

 • Εκτός από αισθητικά όμορφα τα γεννητικά όργανα πρέπει να είναι και λειτουργικώς άρτια.

Στόχος μας δεν είναι απλά η

 • αισθητική επιδιόρθωση αλλά και η
 • πλήρης αποκατάσταση της λειτουργικότητας των γυναικείων γεννητικών οργάνων αλλά και η
 • θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, δηλαδή η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του οργασμικού συστήματος της γυναίκας η λειτουργία του οποίου δεν περιορίζεται  απλά και μόνο σε όργανα όπως η μήτρα, οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες.

Για να επέλθει οργασμός, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια αλληλουχία που ξεκινάει με τη

 • σεξουαλική επιθυμία, η οποία οδηγεί στην
 • σεξουαλική διέγερση και τον
 • οργασμό που όταν επιτευχθεί τροφοδοτεί νέα σεξουαλική επιθυμία.

Καταγεγραμμένα αποτελέσματα μετά από θεραπείες αναίμακτης αισθητικής γυναικολογίας είναι:

 • ισχυρότερη αίσθηση οργασμού,
 • συχνότεροι οργασμοί,
 • αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και
 • αυξημένη αίσθηση κολπικού οργασμού.

 

Δημητρακόπουλος Ιωάννης

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc (Μάστερ) Αισθητικής Ιατρικής και Αισθητικών Θεραπειών Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας με εξειδίκευση στην Αναίμακτη Αισθητική Γυναικολογία. Μέλος της SAMNAS (Εταιρία Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής)

www.dr-dimitrakopoulos.com

www.vitalclinic.gr