Αναστασία Ζαννή: από το Fame Story στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης

25 Μαρτίου 2021 13:55

Πριν από 17 χρόνια την γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Τότε η Αναστασία Ζαννή,  είχε πάρει μέρος στο ριάλιτι μουσικής του ANT1, Fame Story, ως συμμαθήτρια του Γιώργου Λιανού και των λοιπών συμμετεχόντων εκείνης της εποχής .

«Είμαι απρόβλεπτη και έτοιμη για νέες περιπέτειες κάθε φορά. Είμαι άνθρωπος της δράσης.» έχει δηλώσει, ενώ σχετικά με τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό, μουσικό διαγωνισμό είχε αναφέρει και όπως φάνηκε από την πορεία της το έκανε πράξη.

Η Ελληνίδα σοπράνο τα τελευταία επτά χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις και συνεργασίες. Ο λόγος που επέστρεψε  στην Αθήνα ήταν για μια πολύ ξεχωριστή ερμηνεία καθώς στις 8.00 σήμερα ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανήμερα της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η φωνή της έκανε πολλούς ν’ ανατριχιάσουν από συγκίνηση.

Το ΓΕΕΘΑ προσκάλεσε την διεθνή σοπράνο προκειμένου να ερμηνεύσει τον Ύμνο εις την Ελευθερία, συνοδευόμενη από τη στρατιωτική μπάντα, με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία της προεδρικής φρουράς. Ντυμένη στα λευκά κλερδισε τον κόσμο με την φωνή της και την απλότητα της εμφάνισης της.

Η Αναστασία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και είναι αριστούχος διπλωματούχος Μονωδίας. Ειδικεύτηκε επίσης στη jazz μουσική στο Royal Academy of Music του Λονδίνου ενώ, εκτός από ελληνικά, μιλά άπταιστα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.