Αναστάσης Ροϊλός – Εριέττα Μανούρη: το ερωτευμένο ζευγάρι έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Λαμπέτη (φωτογραφίες)

28 Ιουνίου 2021 15:15

Αναστάσης Ροϊλός - Εριέττα Μανούρη: το ερωτευμένο ζευγάρι έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Λαμπέτη

Ο Αναστάσης Ροϊλός και η Εριέττα Μανούρη, όπως σας έχουμε γράψει εδώ στο iciao.gr από τον Νοέμβριο, είναι ζευγάρι στην ζωή και μάλιστα συγκατοικούν.

Αναστάσης Ροϊλός – Εριέττα Μανούρη: το ερωτευμένο ζευγάρι έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Λαμπέτη.

Το τελευταίο διάστημα τους θαυμάσαμε από τους ρόλους τους στις Άγριες Μέλισσες, όσο και στην Αγγελική. Η κοινή τους ζωή τους ένωσε και στο θέατρο, στην παράσταση Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Λέοναρντ Γκέρς. Η πρεμιέρα έγινε στο θέατρο Λαμπέτη, όπου το ερωτευμένο ζευγάρι των ηθοποιών χειροκροτήθηκε από το κοινό που παραβρέθηκε.

Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Νέα Υόρκη τέλη δεκαετίας του ’60. Ο Ντον Μπέηκερ (Αναστάσης Ροϊλός) κάνει την επανάσταση της ζωής του. Φεύγει από το ήσυχο προάστιο όπου ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του (Πέμυ Ζούνη) για να εγκατασταθεί μόνος του στο Μανχάταν. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν τον εμποδίζει από το να κυνηγήσει το όνειρο του: να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Η Τζιλ Τάννερ (Εριέττα Μανούρη) είναι μια απελπιστικά εκκεντρική νεαρή,  χίπισσα και ανερχόμενη ηθοποιός.

Μετακομίζει στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα. Γνωρίζονται, φλερτάρουν, ερωτεύονται. Καθώς καταφέρνουν να ανοίξουν την πόρτα που χωρίζει τα διαμερίσματά τους, ανοίγουν ταυτόχρονα και ένα νέo κεφάλαιο στη ζωή τους μακριά από στερεότυπα, περιορισμούς και προκαταλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται από το πουθενά η μητέρα του Ντον, αλλά και ο σκηνοθέτης-μέντορας της Τζιλ (Κωνσταντίνος Ελματζίογλου). Πόσο ελεύθερες θα αποδειχτούν τελικά οι πεταλούδες;

Η κοινή τους ζωή τους ένωσε και στο θέατρο, στην παράσταση Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Λέοναρτντ Γκέρσς.