Ανέστης Βλάχος: Μήνυση του γιού του σε σύζυγο και κόρη του ηθοποιού για απάτη και ανθρωποκτονία!

20 Μαΐου 2022 23:26

Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει η διαμάχη μεταξύ των στενών συγγενών του Ανέστη Βλάχου καθώς ο γιος του κατέθεσε μήνυση σε βάρος της τελευταίας συζύγου του ηθοποιού και της κόρης του!

Το άνοιγμα της διαθήκης του Ανέστη Βλάχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περυσινό Αύγουστο, προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ των παιδιών του, Ηρακλή και Έλλης και της δεύτερης γυναίκας του, Μαρίας Γαρίτση.

Ο αξέχαστος ηθοποιός όρισε ως µοναδική κληρονόµο την κόρη του, Έλλη, από τον δεύτερο γάµο του (και ετεροθαλή αδελφή του Ηρακλή Βλάχου), όπως προέκυψε από το το άνοιγµα της χειρόγραφης διαθήκης του, στις 8 Φεβρουαρίου.

Το γεγονός αυτό, όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ηρακλή Βλάχου. Χθες το μεσημέρι μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Αθηνών μήνυση για «πλαστογραφία µε χρήση» και «απάτη επί δικαστηρίω». Εντύπωση προκαλεί ότι έχει συμπεριλάβει και την «ανθρωποκτονία µε ενδεχόμενο δόλο, άλλως εξ αµελείας»!

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή µέσα από την εκποµπή «Αλήθειες µε τη Ζήνα», του Star.

Στην πολυσέλιδη µήνυση του αναφέρει µεταξύ άλλων: «Έµεινα έκπληκτος όταν ενηµερώθηκα για την ύπαρξη της ανωτέρω διαθήκης, η οποία φέρεται να έχει γραφεί, χρονολογηθεί και υπογραφεί από τον θανόντα πατέρα µου και η οποία διαθήκη δηµοσιεύθηκε κατόπιν αίτησης του πληρεξούσιου δικηγόρου των µηνυοµένων … Πέραν του ότι ουδέποτε προηγουµένως είχα λάβει γνώση για την ύπαρξη της ως άνω διαθήκης, η οποία φέρεται να έχει συνταχθεί ήδη από το 2016 και ενώ ο πατέρας µου βρισκόταν σε διάσταση µε την πρώτη µηνυόµενη, κατάπληξη µου προκαλεί το γεγονός ότι ο µηνύων φέροµαι να έχω αποκλειστεί εντελώς από αυτήν, µολονότι µε τον πατέρα µου διατηρούσαµε άριστες σχέσεις».

Όπως αναφέρει η «Espresso», ο Ηρακλής Βλάχος θεωρεί ότι «εύλογα τίθενται αµφιβολίες ως προς το γεγονός της σύνταξης της φερόµενης ως ιδιόχειρης διαθήκης από τον θανόντα, αλλά και ως προς την πνευµατική κατάσταση αυτού, καθώς υφίστανται συγκεκριµένες ενδείξεις προς την κατεύθυνση της πνευµατικής του αστάθειας κατά τον χρόνο σύνταξης της διαθήκης».

Παράλληλα, ο μηνυτής υποστηρίζει πως διαθέτει έγγραφα του πατέρα του, στα οποία ο γραφικός του χαρακτήρας είναι διαφορετικός από τη φερόµενη ως ιδιόχειρη διαθήκη.

Σε άλλο σημείο της μήνυσης, ο Ηρακλής Βλάχος τονίζει: «Οι ψευδείς παραστάσεις ή η απόκρυψη ή η παρασιώπηση των αληθινών γεγονότων του δράστη µε την πλάνη του παθόντα πρέπει να τελούν σε σχέση αµεσότητας και αναγκαιότητας».

Στο τέλος, στέκεται στην κατηγορία για «ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο, άλλως ανθρωποκτονία εξ αµελείας», αναφέροντας: «Σε κάθε δε περίπτωση, η συµπεριφορά τους ήταν υπαίτια, το δε επελθόν αποτέλεσµα τελεί σε αιτιώδη συνάφεια µε την αξιόποινη πράξη και, ως εκ τούτου, δέον είναι να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας µε πρόθεση κατ’ άρθρον 299, άλλως της ανθρωποκτονίας εξ αµελείας κατ’ άρθρον 302 Π.Κ.».