Άννα Κορακάκη: 5 χρόνια φυλάκισης στον Γεωργιανό που την παρενοχλούσε – Έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου της

20 Μαΐου 2022 09:15

Άννα Κορακάκη: 5 χρόνια φυλάκισης στον Γεωργιανό που την παρενοχλούσε - Έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου της

Ένας 34χρονος άνδρας Γεωργιανής καταγωγής παρακολουθούσε την «χρυσή» Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη σε διάφορες στιγμές της κοινωνικής και αθλητικής της ζωής και αποδείχτηκε ιδιαίτερα επικίνδυνος

Ακολουθούσε την Άννα Κορακάκη στις προπονήσεις της στο σκοπευτήριο της Δράμας, ακόμη κι έξω από το σπίτι της. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2021 είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της. Το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιουλίου του 2021. Και αποκάλυψε όσα βίωνε η Ελληνίδα αθλήτρια. Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας κι ενώ η Άννα Κορακάκη εκείνο το διάστημα ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «θαυμαστής» της φέρεται να πυρπόλησε με εύφλεκτο υγρό το σταθμευμένο αυτοκίνητο τού συντρόφου της.

Ενώ από την φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ ακόμη οχήματα που βρίσκονταν κοντά. Από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σημείο οι αρχές έφτασαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του 34χρονου.

Ο γεωργιανής καταγωγής άνδρας, που δήλωσε εργάτης σε λατομείο και αθλητής της πυγμαχίας.  Προφυλακίστηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας. Από την άλλη πλευρά, εκείνος αρνήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά ωστόσο παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν στα όρια της παρενόχλησης.

Η ποινή που επιβλήθηκε

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας καταδίκασε 34χρονο Γεωργιανής καταγωγής ο οποίος παρακολουθούσε την Άννα Κορακάκη επί πέντε χρόνια. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 34χρονος Γεωργιανής καταγωγής οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Εκτός από κακουργηματικό εμπρησμό τού αποδόθηκαν οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή. Αλλά και της απειλής, κατ’ εξακολούθηση, για την επίμονη παρακολούθηση και την συνεχή επιδίωξη να συναντήσει την παθούσα.

Σε ό,τι αφορά την πράξη του εμπρησμού, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Και δεν αφορούσε παρά μόνο για πράγματα. Μετατρέποντας την κατηγορία στην πλημμεληματική της μορφή. Για τις άλλες δύο πράξεις κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.