Άννα Κουτσαφτίκη: «Κάθε φορά, όταν φτάνει η στιγμή και μαθαίνουμε πως η «Μουρμούρα» θα συνεχιστεί ακόμη μία χρονιά είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας»

Δημοσιεύθηκε: 14 Φεβρουαρίου 2021 16:45
Άννα Κουτσαφτίκη: «Κάθε φορά, όταν φτάνει η στιγμή και μαθαίνουμε πως η «Μουρμούρα» θα συνεχιστεί ακόμη μία χρονιά είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας»

Η ηθοποιός Άννα Κουτσαφτίκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό MyTV και μίλησε για το τηλεοπτικό μέλλον της Μουρμούρας

Πως νιώθετε που η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμού­ρα» συνεχίζεται ακόμη μία χρονιά;

Πραγματικά, το γεγονός αυτό ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα. Φυσικά, γνωρίζουμε πως ο κόσμος αγαπάει τη σειρά και την έχει αγκαλιάσει, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι θα προβάλλεται στην τηλεόραση για τόσα χρόνια. Κάθε φορά, όταν φτάνει η στιγμή και μαθαίνουμε πως η «Μουρμούρα» θα συνεχιστεί ακόμη μία χρονιά είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας.

Πέρυσι, όταν σας ανακοινώθηκε πως π σειρά παίρνει το πράσινο φως, αισθανθήκατε ασφάλεια, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου;

Φυσικά! Θεωρώ ότι είμαι πολύ ευλογημένη και κάθε μέρα ευχαριστώ τον Θεό γιατί είναι ένα τεράστιο δώρο. Ανακουφιστήκαμε, όχι μόνο επει­δή θα συνεχίζαμε να έχουμε δουλειά, αλλά και γιατί τη συγκεκριμένη δουλειά την αγαπάμε πολύ. Θεωρούμε ότι ο κόσμος θέλει τη «Μουρ­μούρα», τον ανακουφίζει ψυχικά, συναισθηματικά και του δημιουργεί μια ανάταση. Βέβαια, δεν σας κρύβω πως το γεγονός ότι έχω εργασία ενώ πολλοί συνάδελφοι μου δεν έχουν με κάνει να το βιώνω λίγο ενο­χικά. Είναι λίγο αντικρουόμενα τα συναισθήματα, και αυτό γιατί δεν εί­μαι αποκομμένη ούτε από το κοινωνικό σύνολο ούτε από τους συνα­δέλφους μου που περνούν πολύ δύσκολα.

Θεωρείτε πως η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να προβάλλεται για χρόνια στην τηλεόραση;

Ναι, το πιστεύω αυτό για πολλούς λόγους. Ο πρώτος, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής αισθητικής. Ο δεύτερος λόγος είναι ο άψογος επαγγελματισμός σε σχέση με το οικογενειακό κλί­μα που έχουμε αποκτήσει πια μεταξύ μας, βγάζει μια πολύ μεγάλη δύ­ναμη και αλήθεια σε σχέση με το αποτέλεσμα. Επίσης, οι ιστορίες είναι αυτοτελείς οπότε αυτό μας βοηθά ώστε να υπάρχει ποικιλία στα επει­σόδια. Δηλαδή, έχουμε τη δυνατότητα να φρεσκάρουμε αυτή τη σειρά και μπορεί να προβάλλεται για χρόνια ακόμη.

Από την απάντηση σας καταλαβαίνω πως είστε θετική να «μουρμουρίσετε» ακόμη μία χρονιά

Πάρα πολύ θετική. Την αγαπάω πολύ τη «Μουρμούρα».

Έχει γίνει κάποια κουβέντα με το κανάλι ώστε να γνωρίζε­τε αν θα συνεχιστεί και του χρόνου;

Υπάρχει μία θετική πρόθεση και διάθεση και από τις δύο πλευρές. Πάμε πάρα πολύ καλά, και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Οπότε, ευ­ελπιστούμε ότι θα πάμε και του χρόνου.

Η ζωή σας άλλαξε με τη συμμετοχή σας στο σίριαλ;

Βέβαια. Όταν ένας ηθοποιός λαμβάνει μέρος σε μια τηλεοπτική σειρά που σημειώνει επιτυχία, είναι δεδομένο ότι θα έχει και απο­δοχή από τον κόσμο. Το γεγονός αυτό το χαίρομαι και το απολαμ­βάνω, αλλά μέχρις εκεί. Μου δίνει μεγάλη χαρά να συζητάω με τους ανθρώπους που συναντώ έξω, να νιώθω ότι αυτό που κά­νουμε είναι και λειτούργημα σε μεγάλο βαθμό, να μου λένε πόσο ταυτίζονται με τους ήρωες πόσο ξεδίνουν και πόσο καλό τους κά­νει όταν παρακολουθούν τη σειρά. Μου έχει τύχει να μου το πουν άτομα που έχω συναντήσει στη λαϊκή πχ ο φαρμακοποιός… Για μέ­να αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT