Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους: Αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τους «Ψίθυρους καρδιάς»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

21 Ιουνίου 2022 22:50

Οι «Ψίθυροι καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη ήταν η σειρά που ανέδειξε την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους ήταν η πρωταγωνίστρια του σίριαλ, το οποίο έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Προβλήθηκε από το MEGA τις σεζόν 1997 και 1998. Αποτελούταν από 34 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών και ήταν μακράν το δημοφιλέστερο εκείνης της δεκαετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεπέρασε σε ποσοστά τηλεθέασης ακόμη και το Μουντιάλ της Γαλλίας που διεξήχθη το καλοκαίρι του 1998!
Το σενάριο της σειράς έγραψαν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

Η Παπαχαραλάμπους, η οποία ερμήνευσε τον ρόλο της Ερατούς ήταν 23 ετών εκείνη την εποχή. Ο συμπρωταγωνιστής της ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος.

Η ηθοποιός μίλησε για τη σειρά του Μανουσάκη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του MEGA και θυμήθηκε διάφορες ιστορίες, κάποιες από τις οποίες είναι άγνωστες.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι ‘Ψίθυροι καρδιάς’ είχαν ξεπεράσει το 76% στην τηλεθέαση αλλά εμείς δεν το βιώναμε, μας το μετέφερε ο Μανουσάκης που πανηγύριζε στα γυρίσματα.

Θυμάμαι ότι σε ένα γύρισμα όπου έπρεπε να είμαστε με λίγα ρούχα σε μία σπηλιά και έκανε πολύ κρύο, ο Μανουσάκης γδύθηκε κι αυτός για να μας στηρίξει».

Και η Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε: «Η σειρά είχε πάρα πολλές δύσκολες σκηνές. Θυμάμαι το κρύο, τα δύσβατα μέρη και εμένα να προχωράω συνέχεια ξυπόλητη σε αυτά τα γυρίσματα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Χρειάστηκε αρκετές φορές να μας φυγαδεύσουν λόγω του κόσμου. Μια φορά ήμασταν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και είχε μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος που φώναζε τα πραγματικά ονόματά μας.

Η μεγάλη επιτυχία της σειράς οφείλεται στο σενάριο, τους χώρους των γυρισμάτων που ήταν πραγματικοί και τη χημεία μεταξύ μας».

Και κατέληξε: «Η σκηνή που η Ερατώ κοιτιέται γυμνή από τη μέση και πάνω στον καθρέφτη προκάλεσε μούτρα στα κορίτσια στα Λιόσια όπου κάναμε τα γυρίσματα. Για να μην αισθάνονται προσβεβλημένες το διορθώσαμε».