Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Επιλέγω να μη μιλάω, γιατί θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους»

31 Οκτωβρίου 2021 09:50

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Επιλέγω να μη μιλάω, γιατί θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους»

Η Άννα Μαρία Παπαχαλάμπους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Secret μίλησε για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί. Παράλληλα αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo και είπε χαρακτηριστικά πωςδεν είναι η ώρα να για να μιλήσει ακόμα.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Επιλέγω να μη μιλάω, γιατί θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους».

«Επιλέγω να μη μιλάω, γιατί θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους. Και αυτή η ώρα δεν είναι τώρα. Γιατί, αν πω κάτι τώρα, θα μικρύνει το γεγονός. Δεν ξέρω αν θα καθαρίσει ο καλλιτεχνικός χώρος αλλά η προσπάθεια και μόνο είναι πολύ σημαντική».

Μίλησε για την στάση των γυναικών και την ανατροφή που λαμβάνουν, η οποία πρέπει να αλλάξει

«Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια. Απλά τώρα φωτίζεται περισσότερο γιατί μας ενοχλεί. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στην ανατροφή των ανδρών αλλά και στην ανατροφή των γυναικών. Ξεκινάει πρώτιστα από τη γυναίκα, όταν αυτή θεωρεί ότι είναι κτήμα του άνδρα. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει πρώτα η ανατροφή των γυναικών. Αν η γυναίκα μεγαλώσει με τη νοοτροπία ότι είναι κτήμα και τρόπαιο ενός άνδρα, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κακοποίηση».

«Αν είσαι κτήμα κάποιου, εννοείται ότι αυτός μπορεί να σε κάνει ότι θέλει. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει από τη γυναίκα. Το πως μια μάνα και ένας πατέρας μεγαλώνουν το κορίτσι. Και το αγόρι κατ’ επέκταση» συμπλήρωσε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Καμιά φορά δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτά που βλέπουν, όχι με αυτά που τους λέμε. Αν ένα παιδί βλέπει βία και ξύλο στους γονείς του, θα το κάνει και αυτό. Όσοι χτυπούν κάπου το έχουν δει».