Ανθέων Πίτες – Άνωθεν Γεύσεις

1 Απριλίου 2024 14:54

Αν μένεις στα νότια προάστια, κάνε οπωσδήποτε μια στάση στο μαγαζί του Δημήτρη Λαβίδα στην Ανθέων στην Άνω Γλυφάδα, εκεί που φτιάχνονται καθημερινά οι πιο φρέσκες και νόστιμες πίτες της πόλης.

Το μαγαζί ξεκίνησε το 1993. Στο ίδιο σημείο που το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Μην παραξενευτείς αν περιμένεις στην ουρά μπροστά στις βιτρίνες με τις ζεστές δημιουργίες, που φτιάχνονται στο εργαστήριο πίσω. Αν θέλεις να γευτείς τις νοστιμιές εκεί, σε περιμένει μια καταπράσινη αυλή όπου μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικές νοστιμιές: τυρόπιτα με ζύμη κουρού φτιαγμένη με γιαούρτι και μέλι, σπανακόπιτα, πιπερόπιτα, μανιταρόπιτα, κοτόπιτα, κιμαδόπιτα, αραβική πίτα ψημένη σαν λαχματζούν με σουτζούκι, πεπερόνι, ντομάτα και τυρί, πεϊνιρλί, πίτσες και σάντουιτς με γέμιση της αρεσκείας σου. Εδώ θα δοκιμάσεις αυθεντικές σπιτικές γεύσεις που φτιάχνονται στο εργαστήριο με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Είναι σαν τις πίτες που σου φτιάχνει η μαμά ή η γιαγιάκα σου.

Όλα όσα βρεις τα φτιάχνουν και τα ψήνουν μόνοι τους. Το περιβάλλον του είναι φιλικό και είναι ό,τι πρέπει για να έρθεις να χαλαρώσεις, να κάνεις ένα lunch break, να ξεφύγεις λίγο από την ρουτίνα σου.

Στο μαγαζί έχουν και έτοιμες λύσεις στα ψυγεία, όπως πιτάκια και πίτσες, δικής τους παραγωγής, που απλά μπορείς να πάρεις και να τις ψήσεις στο σπίτι.