Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: δεύτερο χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ βάδην – Ας μιλήσουμε για μεγάλους αθλητές!

Συντάκτης: Newsroom

20 Αυγούστου 2022 13:57

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: δεύτερο χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ βάδην - Ας μιλήσουμε για μεγάλους αθλητές!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία για ακόμη μια φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και πλέον μιλάμε για μια πολύ μεγάλη αθλήτρια

Η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε ένα μοναδικό double, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Μόναχο. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια έγραψε ιστορία στη γερμανική πόλη, μιας και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και στα 20χλμ. βάδην.

Με χρόνο 1:29:03, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά. Μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στα 35χλμ. βάδην.

Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη χώρα μας να φτάνει έτσι, τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι η επίδοση της αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εφάρμοσε για ακόμα μία φορά ένα τρομερό πλάνο σύμφωνα με το newsit. Έμεινε από την αρχή κοντά στις πρωτοπόρες δίχως να ανεβάσει στροφές.

Την ώρα που οι αντίπαλες της έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις στους τελευταίους γύρους, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βγήκε μπροστά, πάτησε τέρμα το… γκάζι κι “εξαφανίστηκε”, με τις αντιπάλους της να αδυνατούν να την ακολουθήσουν.

Δεύτερη τερμάτισε η Πολωνή Καταρζίνα Ζβιζμεμπλο με 1:29.20 και τρίτη η Γερμανίδα Σάσκια Φέιγκε με 1:29.25. Η έτερη Ελληνίδα, Χριστίνα Παπαδοπούλου πέρασε 12η τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 1:35.19.