Αντώνης Καλογιάννης: «έφυγε» με ένα μεγάλο παράπονο! Το ανεκπλήρωτο όνειρο και η απαξιωτική στάση του Φεστιβάλ Αθηνών

3 Μαρτίου 2021 09:10

Με ένα μεγάλο παράπονο έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης. Ο σπουδαίος ερμηνευτής είχε πικραθεί επειδή δεν κατέστη δυνατόν να δώσει συναυλία στο Ηρώδειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι δεν καταδέχθηκαν να απαντήσουν καν στο αίτημά του…
Ήταν το 2015, επί καλλιτεχνικού διευθυντή του «Φεστιβάλ Αθηνών» Γιώργου Λούκου, όταν υπέβαλε αίτηση για να τραγουδήσει στο Ηρώδειο. Ο ίδιος πίστευε ότι θα ελάμβανε την έγκριση και θα πραγματοποιούσε το όνειρό του.

Εντούτοις, οι εξελίξεις τον διέψευσαν. Οι υπεύθυνοι του «Φεστιβάλ Αθηνών» δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να τον ενημερώσουν για την αρνητική απάντησή τους.

Προφανώς, έκριναν πως ένας καλλιτέχνης με τη δική του πορεία και το ειδικό βάρος, δεν άξιζε να τραγουδήσει στη σκιά της Ακρόπολης!

Έτσι, το όνειρο έσβησε. Όπως είναι φυσικό, αυτό στενοχώρησε και πίκρανε τον Καλογιάννη.

Ο ίδιος λόγω της σεμνότητας και του χαρακτήρα του δεν επιχείρησε να καταφύγει σε άλλα μέσα, π.χ. να αποταθεί σε ισχυρούς ανθρώπους που γνώριζε από τον πολιτικό χώρο ώστε να ανατρέψει την απόφαση.

Ούτε φυσικά βγήκε να διαμαρτυρηθεί και να προκαλέσει θόρυβο. Ακόμη και με τους δικούς του ανθρώπους δεν ήθελε να μιλάει για αυτό το θέμα. «Η ιστορία τέλειωσε και μην τη συζητάτε», έλεγε στους οικείους του.

Οι τελευταίοι όμως γνωρίζουν ότι «έφυγε» με τον καημό του Ηρωδείου.

Βέβαια, ο Καλογιάννης τραγούδησε πολλές φορές στο Ηρώδειο αλλά στο πλαίσιο συναυλιών άλλων καλλιτεχνών. Ουδέποτε σε δική του…

Πηγή: εφημερίδα Spirto