Αντώνης Κανάκης: Τι ανακοίνωσε για το «Βινύλιο»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Μαρτίου 2023 10:12

Το πρόωρο τέλος της εκπομπής «Βινύλιο» για φέτος ανακοίνωσε ο Αντώνης Κανάκης.

Ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνης Κανάκης έκανε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης ότι η εκπομπή «Βινύλιο» δεν θα προβληθεί ξανά στην τρέχουσα σεζόν από τον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, η εν λόγω απόφαση ελήφθη από κοινού με τους συνεργάτες του, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η θεματολογία της εκπομπής δεν ταιριάζει με το βαρύ κλίμα των ημερών, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Όπως ανέφερε ο Κανάκης: «Το περιεχόμενο των εκπομπών του ‘Βινυλίου’ που προγραμματίζαμε, δεν ταιριάζει με το κλίμα και για αυτόν τον λόγο, δεν θα συνεχίσει. Το λέμε με λύπη αλλά δεν γίνεται».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τη θέση του «Βινυλίου» θα πάρει η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Πλέον, θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20:00.

Από εκεί και πέρα, ο Κανάκης συνέχισε και χθες την κριτική του για την τραγωδία στα Τέμπη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Στη Γερμανία επειδή υπάρχει αξιοκρατία, δεν υπάρχει δηλαδή μόνο ιεραρχία και επετηρίδα, ένας νέος άνθρωπος αν έχει το περιερχόμενο, αν έχει τα προσόντα και αν έχει τις ικανότητες, αμείβεται.

Όχι οικονομικά, θέλω να πω πως αναγνωρίζεται. Στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει, να περάσει από όλα τα κανάλια κομματοσκυλίασης για να οδηγηθεί εκεί που πρέπει να οδηγηθεί εάν έχει σχέση με το δημόσιο. Δηλαδή, εντάξει, είμαστε παιδιά».

Και πρόσθεσε: «Αυτή την εβδομάδα είναι τα χτυπήματα τα ψυχολογικά τόσα πολλά. Το ένα και το βασικότερο, βέβαια, είναι αυτό που συνέβη και έρχεται σε αυτό που συνέβη το θράσος όλων των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για αυτό.

Το θράσος τους, το τι βγαίνουν και λένε, το τι χυδαία βγαίνουν και λένε. Νομίζουν με το μυαλό τους ότι βρίσκονται σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Αυτό το απίστευτο θράσος τους, το οποίο αποτελεί μια βία σε ανθρώπινο επίπεδο αδιανόητη».