Άντρεα Κόνσταντ – Στέισι Πίκερτον: οι γυναίκες που έστειλαν τον Μπιλ Κόσμπι στην φυλακή με τις καταγγελίες τους (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 22 Φεβρουαρίου 2021 14:15
Άντρεα Κόνσταντ - Στέισι Πίκερτον: οι γυναίκες που έστειλαν τον Μπιλ Κόσμπι στην φυλακή με τις καταγγελίες τους (βίντεο)

Με αφορμή την επικαιρότητα στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί με το θέμα των καταγγελιών η εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τη Ναταλία η Ορθούλα Παπαδάκου. Της εκμυστηρεύτηκε ότι η «μάρτυρας-κλειδί» στην πολύκροτη αυτή υπόθεση ήταν η ξαδέρφη της, Andrea Konstand. Η δική της κατάθεση ήταν που «έκαψε» τον ηθοποιό καθώς ήταν το μόνο αδίκημα το οποίο δεν είχε παραγραφεί.

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ήρθε σε επαφή μαζί της αλλά και με τη Stacey Pinkerton, άλλη μία γυναίκα που κατηγόρησε τον Cosby για κακοποίηση. Προκειμένου να συνομιλήσουν για το κίνημα #MeToo και τις προεκτάσεις του πλέον στην Ελλάδα

«Ο νομική οδός δεν είναι ο δρόμος που επιλέγουν πολλά θύματα. Όμως, πολλά θύματα θέλουν ν΄ακουστούν και θέλουν υποστήριξη. Εγώ ακολούθησα αυτόν τον δρόμο που είναι τρομακτικός για πολλούς αλλά είχα μεγάλη υποστήριξη. Τα είπα όλα στη μητέρα μου. Ένιωθα ντροπή και φόβο». Είπε αρχικά η Andrea..

Τον λόγο πήρε η Stacey μιλώντας για όσα συνέβησαν από τη δική της πλευρά.

«Έγινε το 1986 και δεν ήξερα τι να κάνω τότε. Τότε, δεν μιλούσαμε καν για τέτοιου είδους ζητήματα. Ήταν τραυματικό και το να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο με τόση δύναμη. Σε κάνει να περιμένεις τον στιγματισμό και αναρωτιέσαι να πρόκειται να σε πιστέψει κανείς».

«Η σιωπή πρέπει να “σπάσει”» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Andrea αναφερόμενη και στον κυκεώνα αποκαλύψεων της Ελλάδας. «Όλα τα θύματα πρέπει να “σπάσουν” τη σιωπή και να πάρουν πίσω τη δύναμή τους. Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει να κάνει με το σεξ αλλά με την εξουσία και την ισχύ.

Όσο για εκείνους που έχουν αμφιβολίες ως προς την αλήθεια που εξομολογούνται τα θύματα απάντησε αποστομωτικά: «Κανείς δεν θέλει να τον ακολουθεί η ταμπέλα του θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης».

 

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT