Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!

Δημοσιεύθηκε: 5 Αυγούστου 2021 15:31
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!

O Mohamad Ali Taha έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό μας και μίλησε για την μετανάστευσή του στην Ελλάδα, αλλά και το ρίσκο που πήρε για να ανοίξει τις δικές του επιχειρήσεις σε μια ξένη χώρα.

Ξεκίνησε ως μετανάστης για να καταλήξει ένας επιτυχημένος άνθρωπος στο χώρο της εστίασης, με δύο επιχειρήσεις στο ενεργητικό του: την καφετέρια “Melena”, στη Συνταγματάρχου & Ζησιμοπούλου 69, στο Παλαιό Φάληρο και το “Falafel & Kebab” στη Λιοσίων 5, στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από όταν ήρθε στην Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι τον υποδέχτηκαν εγκάρδια, με μεγάλη αγάπη και φιλοξενία. Στο Mohamad άρεσε πολύ η μαγειρική, ήδη από τα παιδικά χρόνια, έπειτα συνέχισε ως μάγειρας στα καράβια, για αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης.

Στην αρχή δεν ήταν εύκολο να γίνει γνωστός, καθώς η συγκεκριμένη κουζίνα ήταν άγνωστη για το ελληνικό κοινό τότε, αλλά με πολλή δουλειά και κόπο, έγιναν γνωστά τα Falafel του και τα αγάπησε ο κόσμος πολύ. Το μαγαζί του, “Falafel & Kebab” στη Λιοσίων 5 ήταν το πρώτο που σέρβιρε Falafel στην Αθήνα από το 1999 μέχρι σήμερα. Όταν ρωτήσαμε τον Mohamad τι θα συμβούλευε κάποιον που ξεκινά τώρα τη δική του επιχείρηση, η απάντησή του ήταν η εξής: «να έχει πολύ υπομονή και καλή ποιότητα της πρώτης ύλης». Ο Mohamad ήταν κι ένας από τους λόγους που η συγκεκριμένη κουζίνα έγινε γνωστή, αφού έδωσε έμπνευση σε πολλούς να ακολουθήσουν τους γευστικούς μεζέδες της χώρας του. Μετά από εκείνον, πολλοί επιχειρηματίες άνοιξαν μαγαζιά με το ίδιο στυλ και μάλιστα αρκετοί από αυτούς ξεκίνησαν από τα μαγαζιά του.

Η δεύτερη επιτυχημένη επιχείρηση του Mohamad, το “Melena” στη Συνταγματάρχου & Ζησιμοπούλου 69, στο Παλαιό Φάληρο, έχει αγαπηθεί επίσης, από τον κόσμο. Αυτό που την έκανε τόσο ξεχωριστή, ήταν το φιλικό οικογενειακό περιβάλλον, η καλή εξυπηρέτηση και η εξαιρετική ποιότητα ναργιλέδων.

Την περίοδο του κορονοϊού, κλήθηκε να περάσει δύσκολες στιγμές, λόγω της καραντίνας, αλλά ο κόσμος συνέχισε να τον στηρίζει και να τον εμπιστεύεται μέσω του delivery. To μυστικό της επιτυχίας του είναι η αγάπη για αυτό που κάνει και το ότι έχει δώσει την ψυχή του, τον χρόνο του και καλή ποιότητα πρώτης ύλης, για να κρατήσει τα μαγαζιά του σε ένα α’ επίπεδο.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο Mohamad περιμένει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα για να ανοίξει κι άλλα μαγαζιά με Falafel!

Melena Café

Συνταγματάρχου & Ζησιμοπούλου 69,

τηλ.: 2109404424

Falafel & Kebab

Λιοσίων 5,

τηλ.: 2105249212

Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!
Από την μετανάστευση, στο ρίσκο και… την επιτυχία!